Gå til indholdTainaron : breve fra en anden by


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

123 sider

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Brevroman bestående af 30 ubesvarede breve skrevet af en kvindelig jeg-person, der opholder sig i byen Tainaron, der forandrer sig ustandseligt og hvor indbyggere ligner insekter


Anmeldelser (6)


8. sep. 2017

Forførende breve fra en foranderlig by. For alle med interesse for eksperimenterende litteratur.

Romanen er formet som 30 breve, fortalt af en kvindelig jeg-person, der opholder sig i byen Tainaron. Hun har bragt sig dertil med et hvidt skib, men hun har glemt, hvorfor hun tog afsted. Brevene beskriver forholdene og indbyggerne i Tainaron, og der er mange sammenligninger mellem byen og den verden, hun tidligere har kendt. Tainaron forandrer sig ustandseligt, så der fx ikke kan laves et kort over den. Jeg-personen forholder sig undersøgende og reflekterende til alt, hvad hun ser og oplever og ikke mindst i forholdet til byens insektlignende indbyggere. Bogen udkom første gang i 1985 og er blevet nomineret til bl.a. Nordisk Råds Litteraturpris og World Fantasy Award m.fl.

Tainaron er en fantastisk rejsefortælling, der befinder sig mellem fantasi og virkelighed. Bogen er svær at blive klog på og udfordrer vores begrebsapparat i forhold til at opleve og forstå os selv og andre, der ikke ligner os selv. Den intime henvendelse til et "du" virker forførende og skræmmende på samme tid.

Italo Calvinos De usynlige byer


Slottet


beskriver også mødet med nye verdener i en slags drømmetilstand. Franz Kafkas romaner giver også en lignede fornemmelse af uvirkelighed som fx i Slottet (Ved Villy Sørensen)Italo Calvinos De usynlige byer beskriver også mødet med nye verdener i en slags drømmetilstand. Franz Kafkas romaner giver også en lignede fornemmelse af uvirkelighed som fx i (Ved Villy Sørensen)Italo Calvinos De usynlige byer beskriver også mødet med nye verdener i en slags drømmetilstand. Franz Kafkas romaner giver også en lignede fornemmelse af uvirkelighed som fx i Slottet (Ved Villy Sørensen).

Lektørudtalelse

Af

Lotte Klemens Thomhave

Jyllands-posten

Af

Christian Møgeltoft

d. 15. okt. 2017

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 16. dec. 2017

Weekendavisen

Af

Jørgen Herman Monrad

d. 2. feb. 2018

Atlas [online]

Af

Theis Duelund

2017-09-28

Litteratursiden.dk [online]

Af

Helle Regitze Boesen

2017-12-09


Informationer og udgaver

Bog

2017