Gå til indholdSystemskiftet : i kulturkampens tegn


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

73 sider

Udgivet

2006

Originaludgave

2006


Beskrivelse


Præsten og politikeren debatterer regeringsskiftet i 2001 som et folkeligt, nationalt opgør dels med den herskende kulturradikalisme, dels med truslen mod nationalstaten og den nationale identitet fra indvandringen og den islamiske lovreligion


Anmeldelser (7)


1. jan. 1970

Søren Krarup er en markant stemme i den offentlige debat, der argumenterer stringent for sine kontroversielle synspunkter. Hans nye debatbog har fået megen medieomtale og vil få læsere både blandt tilhængere og modstandere af hans kompromisløse synspunkter.

Da det socialdemokratiske styre blev væltet ved folketingsvalget i 2001 var der tale om et systemskifte. "Systemet Politiken" er Krarups betegnelse for den herskende klasse, eller Overdanmark, hvis magtovertagelse blev indledt med Georg Brandes forelæsninger i 1871, og som siden har været koncentreret omkring dagbladet Politiken. Når den nationale selvbesindelse blev så markant, var det fordi Overdanmark havde åbnet grænserne for en muslimsk indvandring og dermed for den islamiske lovreligion, der har ligget i en uerklæret krigstilstand med kristendommen i 1400 år. Bag opgøret med den ideologiske besættelsesmagt, der i fællesskab med den islamiske lovreligiøsitet truer med at fremmedgøre danskerne i deres eget land, ligger folkeånden, en ånd der udtrykker folkets sjæl og fællesskab, og det er den samme ånd som kaldte til modstand mod besættelsesmagten og samarbejdspolitikken..

Flere af bogens temaer er mere udfoldet i forfatterens Det moderne gennembrud i 2. udgaven fra 2001. Islamister og naivister, 2006 af Karen Jespersen og Ralf Pittelkow deler Krarups opfattelse af, at islam er en trussel mod det danske samfund, og at grunden til det er de herskende klassers svigt..

I sin skarpt formulerede debatbog tolker Søren Krarup regeringsskiftet i 2001 som et folkeligt, nationalt opgør dels med den herskende kulturradikalisme og dels med truslen mod nationalstaten og den nationale identitet fra indvandringen og den islamiske lovreligion.

Lektørudtalelse

Af

Søren Brunbech

Weekendavisen

Af

Arne Hardis

d. 10. nov. 2006

Berlingske tidende

Af

Michael Kristiansen

d. 11. nov. 2006

Jyllands-posten

Af

Niels Lillelund

d. 10. nov. 2006

Politiken

Af

Jacob Fuglsang

d. 10. nov. 2006

Kristeligt dagblad

Af

Sørine Gotfredsen

d. 10. nov. 2006

Danskeren

Af

Poul Vinther Jensen

Årg. 21, nr. 1 (2007)


Informationer og udgaver

Ebog

2010

Lydbog (net)

2007

Bog

2006