Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Syndebuk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

226 sider

Udgivet

2015

Ophav

John Creasey(forfatter)

Vivi Behrendt(oversætter)
Genre og formroman, krimi
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

1957


Beskrivelse


Krimi. En kvinde findes myrdet og kriminalkommisær West har en hovedmistænkt. West mener imidlertid, at det er lidt for nemt og snart handler sagen også om dokumentfalsk og pengeafpresning


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2015

af

af

Stine Grabas

d. 26. okt. 2015

2 krimier fra 1960'erne med Roger West fra Scotland Yard som hovedperson. Han har en skarp sans for opklaring og han vil gøre alt for at fælde forbryderne. For alle, der holder af klassiske krimier.

John Creasey nåede at skrive mere end 600 romaner under flere pseudonymer. Han er mest kendt for serien med kriminalkommisær West fra Scotland Yard. I "Bødlerne" bliver en række tidligere morddømte fanger ofre for en gruppe fanatikere, som er rasende over, at England har afskaffet dødsstraffen. De planlægger selv en hævnaktion og West må handle hurtigt. I "Syndebuk" bliver en ung mand anholdt for mordet på en smuk kvinde. Sagen er umiddelbart opklaret, men West opdager snart, at han er uskyldig. Foruden mordet handler sagen også om dokumentfalsk og pengeafpresning. Der skal handles hurtigt, da Wests overordnede er på nakken af ham.

Selv om krimierne har mange år på bagen, så hæmmer det ikke læseoplevelsen. Kun enkelte steder bliver man mindet om, at romanerne er mere end 60 år gamle. Creasey formår at skabe spænding og skrue et godt plot sammmen. Man er godt underholdt.

Disse genudgivelser er identiske med 1. udgaverne. Formatet er dog mere læsevenligt og der er kommet nye forsider samt en bedre bagsidetekst. Creasey kan bedst sammenlignes med Georges Simenon og Erle Stanley Gardner.Informationer og udgaver

2015

Bog

John Creasey

Rosenkilde, 1. RB-udgave

1967

Bog

John Creasey

Stig Vendelkær

2015

Ebog

John Creasey

Rosenkilde, 2. RB-udgave

2016

Lydbog (net)

indlæser: Thomas Gulstad

Lindhardt og Ringhof