Gå til indholdSvampe


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

296 sider: ill. i farver

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


Svampeguide i handy format, der kan bruges af den viderekomne svampesamler i Danmark og det øvrige Nordvesteuropa


Anmeldelser (2)


1. jan. 1970

En bog for viderekomne svampesamlere i Danmark og det øvrige Nordvesteuropa.

Efter en kort indledning om svampes anatomi og artsbestemmelse gennemgås 440 arter fra Nordvesteuropa. Hver beskrives systematisk med størrelse, udseende, forekomst, anvendelse/giftighed, og vises på farvefotos i hel figur, snit og andre detaljer. Et lille landskabsfoto viser biotopen. De almindeligste danske arter er med, og mange sjældne, mens 25 arter ikke vokser her. Med en lille, men ret tydelig skrift og farvetryk er mange oplysninger presset sammen i et format til at tage med på skovturen. Der sluttes med ordforklaringsliste og dansk og latinsk artsregister.

Der findes i Danmark flere tusind arter. Ingen illustrerede bøger medtager dem alle. Begyndere vil ofte vælge den overskuelige fremstilling som fx Torben Gang Rasmussen: 22 sikre spisesvampe, 2007, og gå videre med fx Politikens svampebog, 2003, med 230 arter og ende fx med Jan Vesterholt Danmarks svampe, 2004, der beskriver 1000 arter. En anden svampebog, i lommeformat, er Henning Knudsen: Politikens svampeguide, 1994. Disse bøger tager udgangspunkt i de mest almindelige og interessante arter i Danmark. Men alle svampebøger supplerer hinanden med artsudvalg og oplysninger.

En svampeguide i handy format, der kan bruges af den viderekomne svampesamler i Danmark og det øvrige Nordvesteuropa, og som kan bruges i en lidt større samling af svampebøger med sit supplerende artsudvalg og oplysninger.

Lektørudtalelse

Af

Søren Møller

Svampe

Af

Erik Rald

2009, nr. 60


Informationer og udgaver

Bog

2007