Gå til indholdSværd af glas


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

463 sider

Udgivet

2017

genre/form

roman,

fantasyOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Fantasy. Mare og hendes venner er undsluppet Sølvernes hof og den onde prins Maven. Mare ved nu at der findes andre med evner som hun selv, og de må findes. Sammen vil de kunne skabe en hær stærkere end Sølvernes


Anmeldelser (2)


10. jan. 2017

"Stærkere, hurtigere og bedre end Sølverne og med blod så rødt som gryet". Nybloderne er klar til kamp. Her kommer 2. del af YA-fantasy serien "Rød Dronning". For en bred målgruppe af unge og voksne læsere.

Mare er undsluppet den onde prins Maven og Sølvernes hof, og er nu på flugt sammen med Mavens bror Cal og andre Røde, som fx sin bror Shade. De rejser til øen Tuck, hvor de genforenes med Mares familie, men de må hurtigt afsted igen, for Mare har en mission. Hun ved nu at der findes flere Røde med evner som hun selv, mennesker hun kalder "Nyblodere". De må findes og forenes, så hun få regnskabet gjort op med Maven, og de Røde kan blive frie og ligeværdige med Sølverne. Det bliver en farefuld mission, for hvem er egentlig ven og hvem er fjende? Victoria Aveyard har tidligere udgivet 1 bind i serien Rød dronning


Mare er undsluppet den onde prins Maven og Sølvernes hof, og er nu på flugt sammen med Mavens bror Cal og andre Røde, som fx sin bror Shade. De rejser til øen Tuck, hvor de genforenes med Mares familie, men de må hurtigt afsted igen, for Mare har en mission. Hun ved nu at der findes flere Røde med evner som hun selv, mennesker hun kalder "Nyblodere". De må findes og forenes, så hun få regnskabet gjort op med Maven, og de Røde kan blive frie og ligeværdige med Sølverne. Det bliver en farefuld mission, for hvem er egentlig ven og hvem er fjende? Victoria Aveyard har tidligere udgivet 1 bind i serien Rød dronning.

Seriens 2. del fortsætter hvor 1. del slap, og det er vigtigt at læse bøgerne i rækkefølge. Det er en usædvanligt underholdende serie, med relevante tematikker såsom klasseskel, undertrykkelse og magtmisbrug. Naturligvis er der også plads til kærlighed mellem modsætninger, samt fascinerende overnaturlige evner hos hovedpersonerne. En fed læseoplevelse.

Kan sammenlignes med Marie Lus serie "En Legend-roman", som udspiller sig i et lignende univers. Desuden minder bogens karakterer mig om "X-men", idet deres særlige evner er sammenlignelige med disse.

Lektørudtalelse

Af

Merete Trap

Litteratursiden.dk [online]

Af

Pia Bechmann

2017-05-24


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2018

Bog

2017

Ebog

2017