Gå til indholdSult : historien om (min) krop


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

319 sider

Udgivet

2018

genre/form

erindringerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Roxane Gay (f. 1974) beretter om hvordan en voldtægt resulterede i en alvorlig spiseforstyrrelse, massiv overvægt og problemer med at finde sin rigtige identitet


Anmeldelser (4)


6. sep. 2018

Roxane Gay fortæller om sit liv som overvægtig, og om det traume der gjorde at hun blev overvægtig. For læsere af selvbiografier og for læsere med interesse i nyfeministisk litteratur.

Inden Roxane Gay blev gruppevoldtaget som 12-årig, var hun en hel normal pige. Men det traume voldtægten påførte hende, ændrede hende og hendes liv. Hun begyndte at spise ekstremt meget, så hun dermed kunne blive tyk og uattraktiv. I "Sult" fortæller hun om livet som overvægtig og hvad det har betydet for hende personligt og professionelt.

Roxane Gay skriver skarpt, og bogen fremstår som en ekstremt ærlig biografi. Den rammer ned i dels hele #metoo debatten, men også den debat, der det seneste år har været herhjemme om kropsidealer og -normer. På den måde er den et yderst aktuelt indspark i begge debatter, men også generelt interessant i forhold til de to emner.

Der findes ikke særlig meget litteratur i helt samme genre som "Sult", men Det de tænker


Fisseflokken


viser forskellige kvindekroppe og hvordan de kan se ud og Fisseflokken er en klassiker indenfor nyfeministisk litteratur, som behandler de samme emner. Hvis man kigger væk fra litteraturen lavede DR dokumentaren "Tykke Ida", der i høj grad handler om det sammeDer findes ikke særlig meget litteratur i helt samme genre som "Sult", men Det de tænker viser forskellige kvindekroppe og hvordan de kan se ud og er en klassiker indenfor nyfeministisk litteratur, som behandler de samme emner. Hvis man kigger væk fra litteraturen lavede DR dokumentaren "Tykke Ida", der i høj grad handler om det sammeDer findes ikke særlig meget litteratur i helt samme genre som "Sult", men Det de tænker viser forskellige kvindekroppe og hvordan de kan se ud og Fisseflokken er en klassiker indenfor nyfeministisk litteratur, som behandler de samme emner. Hvis man kigger væk fra litteraturen lavede DR dokumentaren "Tykke Ida", der i høj grad handler om det samme.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Bøcher Roesen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Katja Norup Petersen

2018-09-21

Politiken

Af

Nazila Kivi

d. 22. sep. 2018

Weekendavisen

Af

Linea Maja Ernst

d. 21. sep. 2018


Informationer og udgaver

Bog

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018