Bøger / faglitteratur

Styrk projektarbejdet : en redskabsbog til problemorienteret projektarbejde


Detaljer

...


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Styrk projektarbejdet er en generel indføring i processen omkring problemorienteret projektarbejde samt de produkter, der udvikles undervejs i forløbet. Bogens blanding af gode råd, generelle retningslinjer og mere formelle krav gør den til en god redskabsbog til studerende, som enten skal i gang med eller støder på problemer i forbindelse med projektarbejdet.Hvordan kommer vi fra den indledende idéfase til problemformuleringen og videre i projektet?Hvordan igangsætter og fremmer vi skriveprocessen?Hvordan styrkes samarbejdet, og hvordan håndteres konflikter?Hvordan laver vi litteratursøgning, formidling, fremlæggelse og kildekritik?Disse er nogle af de problemstillinger, forfatterne kommer med forslag og løsningsmodeller til.Styrk projektarbejdet bygger på de fire forfatteres mange års erfaring med undervisning i problemorienteret projektarbejde. Den henvender sig bredt til studerende på mellemlange og lange videregående uddannelser. Bogens eksempler er primært hentet fra det naturvidenskabelige fagområde, men de processer og redskaber, der gennemgås, er lige så anvendelige inden for andre fagområder.I denne 4. udgave er bogen bl.a. opdateret med tilføjelser om litteratursøgning, kildekritik og plagiering og med et nyt afsnit om at afrapportere projekter i artikelformat.

Indhold

Samarbejdet (Gruppearbejde ; Vejledning; Gruppeværktøjer) ; Værktøjer (Værktøjer i projektarbejdet) ; Formidling (Skriftlig formidling ; Rapportens opbygning og formalia ; Fremlæggelse af projektarbejdet ; Litteratursøgning og kildekritik)


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 7. sep. 2010

For studerende ved de videregående uddannelser.

En revideret udgave af bogen fra 2005, der omhandler alle faser i projektarbejdet. Den gennemgår den vigtige første fase, hvor selve projektidéen fødes, og det skal afklares, om det er en bæredygtig idé. Problemfelterne i det at samarbejde i en gruppe, gruppedynamikkens væsen, roller, samarbejdsaftaler, arbejdsform og mange andre opmærksomhedspunkter gennemgås. Efter et afsnit om forskellige former for vejledning, gennemgås diverse konkrete arbejdsmetoder og værktøjer, der er anvendelige i projektarbejde. Der er et afsnit om formalia, dvs. opbygning, litteraturliste, henvisninger, bilag mv. Bogen afsluttes med den mundtlige fremlæggelse samt et lille kapitel om litteratursøgning og kildekritik. Den er suppleret med 2 nye kapitler, der handler om det vigtige i at komme godt fra start, finde fokus og idéudvikle. Ellers er den let revideret.

Der findes flere bøger om opgave- og specialeskrivning, bl.a. Den gode opgave, 3. udg., 2005, men denne indeholder udover selve produktet også en mængde god information om selve processen og samarbejdsrelationen.

2. udgave af bogen fra 2005, der omhandler såvel produkt som proces i projektarbejdet på de videregående uddannelser. 1. udgaven kan udskiftes, men er stadig brugbar.