Bøger / faglitteratur

Styr turbulensen, styrk innovationen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
295 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2008

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 21. maj 2008

Henvender sig mest til ledere, men også til andre der arbejder med innovation, specialister o.l. Til opgavebrug fra et godt handelsskoleniveau.

Forfatteren er direktør for et konsulentfirma. Og hvordan man skaber en innovationskultur er bogens emne. Det gælder både om at skabe rum for innovation at inddrage alle medarbejdere, da kreativitet ikke kun er tilsmilet enkelte udvalgte, og om at tæmme innovationen så den virker målrettet en given virksomheds mål og strategier. Forfatteren har arbejdet sammen med mange andre kreative mennesker, ikke mindst de som har humoren som drivkraft. Det er fx John Cleese og Matt Groening (The Simpsons). Han skriver bl.a. "Vi lader til at have én ting fælles: den funktionelle brug af humor". Og det at se humoren som meget tæt knyttet til kreativitet og innovation er faktisk udgangspunktet for bogen. Som jeg forstår det betyder det, at man ikke kan tvinge innovation igennem med kontant arbejdsiver, men at man skal tillade sig selv legen, som forfatteren skriver det: "Humor og leg fører til kreativ tankevirksomhed." Bogen beskriver konkret til sidst, hvordan man så praktisk opbygger en innovationskultur. Meget humor og cases bogen igennem.

Der findes mange andre bøger om innovation, men denne bog udskiller sig positivt med humor og lettilgængelighed På dansk af samme forfatter Ledelse over landegrænser fra 1998.

Sympatisk managementbog, der virker fornyende med sin humoristiske tilgang.


Børsen

d. 30. maj 2008

af

af

Steen Hildebrandt

d. 30. maj 2008