Gå til indholdStrategi implementering : værktøjskassen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

335 sider: ill. i farver

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Gennem konkrete anvisninger og øvelser tages læseren med på rejsen gennem et systematisk implementeringsforløb


Anmeldelser (3)


6. maj. 2013

Henvender sig primært til ledere og medarbejdere, der arbejder praktisk med at realisere ledelsesstrategier. Kan bruges til opgaver fra og med godt handelsskoleniveau, og nok mest relevant på videregående studier.

Mange ledelsesbøger om strategiledelse, men denne er den første, jeg har læst, som rent praktisk med øvelser og eksempler fortæller, hvordan man så realiserer og implementerer de valgte strategier. Bogen er i 8 dele, der præsenterer de overordnede temaer man skal arbejde med i implementeringen. Det er en "syretest" af strategien, planlægningen af implementeringen, beskrivelse af de organisatoriske roller, kommunikation, strategisk ledelse, psykologiske mønstre og måling af implementeringen. Temaerne er så inddelt i 3 faser: "tidligt, under og sent". Bogens forfattere understreger, at bogens værktøjskasse ikke er endelig, og naturligvis skal justeres og tilpasses den givne virksomheds virkelighed. Bogens beskrivelser understøttes af citater fra førende erhvervsledere, og har 3 cases fra det virkelige strategiarbejde. Desuden naturligvis øvelser til brug for selvrefleksion hos læseren. Citater fra erhvervsledere og fx forslag til andre bøger man kan læse, findes i bogen.

Savnet bog om praktisk implementering af strategier, dog en lidt ældre titel Strategiens processer og værktøj, 2003 af Bengt Karlöf.

Praktisk anvendelig bog om emnet. Flest lånere på større biblioteker, men en god grundbog at have stående på hylden mange steder.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Berlingske tidende

Af

Henrik Ørholst

d. 4. aug. 2013

Danske kommuner

Af

Bo Gammelgaard

Årg. 44, nr. 33 (2013)


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013