Gå til indholdStormfald


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

363 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Slog den kun 14-årige Olof virkelig en ung pige ihjel for mange år siden? Og hvem har nu dræbt hans far? Og hvorfor spreder ondskaben sig som ringe i vandet i den lille by i Nordsverige? Det bliver en opgave for politiet, og læsere af gode krimier med flere lag følger gerne arbejdet


Anmeldelser (6)


12. apr. 2021

Slog den kun 14-årige Olof virkelig en ung pige ihjel for mange år siden? Og hvem har nu dræbt hans far? Og hvorfor spreder ondskaben sig som ringe i vandet i den lille by i Nordsverige? Det bliver en opgave for politiet, og læsere af gode krimier med flere lag følger gerne arbejdet.

Eira Sjödin er 32 år og er vendt tilbage til sin hjemegn i Ångermanland i det nordlige Sverige. Officielt for at arbejde som betjent, uofficielt for at tage sig af sin demente mor. En mere end tyve år gammel drabssag bliver aktuel igen, da drabsmanden fra dengang finder sin gamle far knivdræbt. Var det den rigtige, der blev dømt dengang? Hvis ikke, hvem var så skyldig, og hvorfor blev liget af den dræbte teenagepige aldrig fundet? Eira roder op i fortiden og slår sig ikke til tåls med lette løsninger, heller ikke selv om de personlige omkostninger bliver store. Tove Alsterdal har skrevet en håndfuld krimier, og denne nye er første del i en serie.

Lavmælt og intens krimi, som overbeviser og gør indtryk. Stemningsskabende og med psykologisk indsigt kommer man ind på livet af ulykkelige skæbner og stakkels eksistenser i et lille samfund, hvor alle kender alle. Ikke desto mindre er der mange hemmeligheder under overfladen. Aldeles glimrende krimi af Tove Alsterdal, som igen fornyr sig og aldrig har været bedre.

Læses på linje med fx svenske Stina Jackson og Håkan Nesser, som også skriver langsomt fremadskridende psykologiske krimier.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh

Politiken

Af

Nanna Frank Rasmussen

d. 5. jun. 2021

Kristeligt dagblad

Af

Mie Petersen (f. 1951)

d. 12. jun. 2021

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 8. maj. 2021

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 27. aug. 2021

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2021-06-07


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2021

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021