Gå til indholdSten Hegeler - dobbeltbastarden : erindringer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

279 sider: ill.

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Historien om psykologen Sten Hegeler (f. 1923). Et nysgerrigt, frisindet menneske der i 1960'erne satte hele seksuallivet fri - og på danskernes dagsorden


Anmeldelser (5)


27. okt. 2015

Træd indenfor i den 92-årige psykologs univers og få historien om et nysgerrigt, frisindet menneske der i 1960'erne satte hele seksuallivet fri - og på danskernes dagsorden. Henvender sig til det publikum der husker og anerkender Hegeler.

Hegeler (f. 1923) er bastardsøn af Poul Henningsen, som selv var Agnes Henningsens bastardsøn - deraf titlen. I en række samtaler med Løkkegaard fortæller han om sit private og sit offentlige liv i - ja - en menneskealder. Indtrykket er en mand drevet af nysgerrighed, som hele sit liv har kæmpet mod bornerthed og for oplysning og frisind - ikke mindst i bøger. Allerede i 1948 som ung medicinstuderende skrev han billedbogen Hvordan, mor?


Kærlighedens ABZ


- seksualoplysning for de mindste, der forargede og begejstrede. På psykologistudiet mødte han Inge, og de to udgjorde i 1960'erne et superstjernepar efter udgivelsen af den skelsættende Kærlighedens ABZ. En fordomsfri opslagsbog som fik kæmpe betydning for kvinders seksualitet og blev udgivet i flere landeHegeler (f. 1923) er bastardsøn af Poul Henningsen, som selv var Agnes Henningsens bastardsøn - deraf titlen. I en række samtaler med Løkkegaard fortæller han om sit private og sit offentlige liv i - ja - en menneskealder. Indtrykket er en mand drevet af nysgerrighed, som hele sit liv har kæmpet mod bornerthed og for oplysning og frisind - ikke mindst i bøger. Allerede i 1948 som ung medicinstuderende skrev han billedbogen Hvordan, mor? - seksualoplysning for de mindste, der forargede og begejstrede. På psykologistudiet mødte han Inge, og de to udgjorde i 1960'erne et superstjernepar efter udgivelsen af den skelsættende . En fordomsfri opslagsbog som fik kæmpe betydning for kvinders seksualitet og blev udgivet i flere landeHegeler (f. 1923) er bastardsøn af Poul Henningsen, som selv var Agnes Henningsens bastardsøn - deraf titlen. I en række samtaler med Løkkegaard fortæller han om sit private og sit offentlige liv i - ja - en menneskealder. Indtrykket er en mand drevet af nysgerrighed, som hele sit liv har kæmpet mod bornerthed og for oplysning og frisind - ikke mindst i bøger. Allerede i 1948 som ung medicinstuderende skrev han billedbogen Hvordan, mor? - seksualoplysning for de mindste, der forargede og begejstrede. På psykologistudiet mødte han Inge, og de to udgjorde i 1960'erne et superstjernepar efter udgivelsen af den skelsættende Kærlighedens ABZ. En fordomsfri opslagsbog som fik kæmpe betydning for kvinders seksualitet og blev udgivet i flere lande.

Den personlige historie er også et stykke danmarkshistorie med vinkel på danskernes seksuelle udvikling. Holdt i en let tone, som formidler Hegelers ærlige, letforståelige og snusfornuftigt provokerende kamp mod hykleriet. Bogen er et godt gensyn med en mand, der har spillet en væsentlig rolle for folkeoplysningen og for kvinders seksuelle selvforståelse i et utal af år.

Med gruppen Sexpol i front kan man læse mere om den seksuelle revolution i Danmark i Orgasmeland


Med gruppen Sexpol i front kan man læse mere om den seksuelle revolution i Danmark i Orgasmeland.

Lektørudtalelse

Af

Helle Winther Olsen

Politiken

Af

Christian Graugaard

d. 1. nov. 2015

Berlingske tidende

Af

Anne Sophia Hermansen

d. 7. nov. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Louise Højmark

d. 6. nov. 2015

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 30. okt. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015