Bøger / faglitteratur

Stemmen

Del 62 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2018
Ophav

Beskrivelse


En historisk gennemgang af opfattelsen af stemmens fysiologi og anatomi fra oldtid til nutid, med eksempler på, og karakteristik af kendte personers og sangeres stemmer.

I samme serie


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. sep. 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 24. sep. 2018

Med stemmen giver vi lyd til, hvem vi selv gerne vil være. En kort historie om stemmen til læsere af letlæste, fyndige naturvidenskabelige historier.

Stemmen er en sladrehank. Den afslører vores følelser og vores humør - om vi er glade, nervøse eller kede af det, siger Peter Musaeus. Han giver en historisk gennemgang af opfattelsen af stemmens fysiologi og anatomi fra oldtid til nutid, og eksempler på, og karakteristik af kendte personers og sangeres stemmer. Hvorfor menneskeaber ikke kan tale som os giver han også en forklaring på, og gisner på, om vores tidligste forfædre har snakket som os. Peter Musaeus er psykolog og lektor ved Aarhus Universitet.

Som vanligt en veloplagt, letlæst og underholdende fortælling i den gode serie "Tænkepauser" fra Århus Universitet.

Se mig! - Hør mig!25 år med stemmerStemmen og øret er en introduktion til stemmens lyd, krop og psyke. I 25 år med stemmer kan man bl.a. læse om stemmens historie og få øvelser i stemmetræning. Stemmen og øret er studier i vokalitet og auditiv kulturSe mig! - Hør mig! er en introduktion til stemmens lyd, krop og psyke. I kan man bl.a. læse om stemmens historie og få øvelser i stemmetræning. Stemmen og øret er studier i vokalitet og auditiv kulturSe mig! - Hør mig! er en introduktion til stemmens lyd, krop og psyke. I 25 år med stemmer kan man bl.a. læse om stemmens historie og få øvelser i stemmetræning. er studier i vokalitet og auditiv kultur.