Bøger / faglitteratur / undervisningsmaterialer

Sprogudviklende undervisning : strategier og metoder i udskolingen


Beskrivelse


Præsentation af praksisrettede strategier og metoder for, hvordan man skaber en undervisning, der udvikler både elevernes kundskaber og sprog i fag som historie, samfundsfag, kristendomskundskab og geografi.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 19. dec. 2016

Metodebog om, hvordan man kan skabe en sprog- og kundskabsudviklende undervisning. Bogen har især relevans for lærerstuderende samt udskolingens undervisere i fagene kristendomskundskab, historie, samfundsfag og geografi.

Sproglige kompetencer er en væsentlig faktor for læring. Denne bog giver inspiration og anviser metoder til, hvordan man kan gøre undervisningen sprogudviklende og derved fremme læringen. Teorierne og de mange idéer eksemplificeres gennem forskellige praktiske forslag til undervisningsaktiviteter i udskolingen.

Det er en både fagligt velfunderet og interessant udgivelse, som giver god faglig ballast til at arbejde fokuseret med elevernes sprogudvikling samt inspiration til, hvordan man konkret kan gøre det i undervisningen. Bogens mange praktiske aktiviteter er nemme at give sig i kast med og kan let overføres til egen undervisningspraksis.

Vil man læse mere om sprogudviklende undervisning, kan man læse videre i Sprog i skole.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 14. juni 2017

af

af

Karsten Møller

d. 14. juni 2017