Gå til indholdSportshjerte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

173 sider

Udgivet

2018

genre/form

essaysOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Forfatteren har i et år i 2015 fulgt professionelle cykelryttere ved de store løb Tour de France, verdensmesterskabet i landevejscykling i Richmond USA, og årets sidste klassiker, Lombardiet rundt og beskriver i essays cykelsporten, rytterne, sig selv og livet


Anmeldelser (6)


28. feb. 2017

Daniel Dencik følger professionelle cykelrytterne i et år, og knytter venskaber med de excentrikere og fantaster der tilbringer en stor del af livet i sadlen. Til interesserede i cykelsport.

Fascinationskraften ved cykelsporten er dragende. Forfatteren og filmskaberen Daniel Dencik har i et år i 2015 fulgt professionelle cykelryttere ved de store løb Tour de France, verdensmesterskabet i landevejscykling i Richmond USA, og årets sidste klassiker, Lombardiet rundt. Dencik laver ikke tradionelle interviews, men skriver essays om sporten, rytterne, sig selv og livet.

Dencik er selverklæret cykelsportsentusiast og kommer tæt ind på rytterne. Denciks essayistiske stil er en blanding af gonzoreportage, autofiktion, causerier og besættelse. Hans tænksomme beskrivelser af ensomheden som cykelrytter og afhængigheden i og af sporten er virkelig i særklasse.

Stilen minder om Hunter S. Thompsons store reportager og har samme intellektualiserede tilgang til cykelsporten man også finder hos Jørgen Leth.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Politiken

Af

Erik Jensen

d. 22. mar. 2017

Jyllands-posten

Af

Mikael Jalving

d. 22. mar. 2017

Weekendavisen

Af

Asker Hedegaard Boye

d. 24. mar. 2017

Information

Af

David Rehling

d. 15. apr. 2017

Standart

Af

Søren Fauth

Årg. 31, nr. 2 (2017)


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2017

Lydbog (net)

2018

Lydbog (cd-mp3)

2018