Gå til indholdSpionen og forræderen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

365 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2020

genre/form

biografierOriginaludgave

2020


Anmeldelser (7)


4. maj. 2020

Beretning om den russiske dobbeltagent Oleg Gordijevskij, der blev den højst rangerende KGB-agent, som hoppede af til vesten. For koldkrigsinteresserede.

Nonfiktion om et stykke koldkrigshistorie. Den russiske KGB-agent Oleg Gordijevskij bliver udstationeret ved dem sovjetiske ambassade i København. Han er vokset op i en familie, der var en del af den sovjetiske efterretningstjenestes historie. På alle måder en loyal forsvarer for det sovjetiske samfund og klar til at kæmpe mod den vestlige side i Den Kolde Krig. Mødet med det danske samfund, de mange kulturelle muligheder og den høje grad af frihed, rokker dog ved den ellers loyale KGB-agent. Det ideologiske skred hos Gordijevskij kulminerer i, at han bliver dobbeltagent for britiske MI6. Gennem mere end et årti videregiver han vigtige russiske efterretninger til MI6, efterretninger der bidrager til at afværge eskalering af den kolde krig.

Interessant og spændende beretning. Emnet er ofte portrætteret gennem film, krimi- og spændingsromaner. Den Kolde Krig er en meget vigtig del af historien, der rummer mange aspekter og delelementer, hvoraf spionage og efterretningstjenester er en stor del. Beretningen giver læseren et indblik i en underverden og et politisk og sikkerhedsmæssigt magtspil. Sproget bidrager til at gøre dette værk spændende, da det til tider næsten minder om en spændingsroman.

Andre bøger om koldkrigsspionage er fx KGB i Danmark


Stay Behind


og Stay BehindAndre bøger om koldkrigsspionage er fx KGB i Danmark og Andre bøger om koldkrigsspionage er fx KGB i Danmark og Stay Behind.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Jyllands-posten

Af

Flemming Østergaard (f. 1948)

d. 30. aug. 2020

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 26. maj. 2020

Berlingske tidende

Af

Peter Nedergaard

d. 21. maj. 2020

Kristeligt dagblad

Af

Kristian Østergaard (f. 1966)

d. 18. jul. 2020

Litteratursiden.dk [online]

Af

Per Eilif Månson

2020-07-28

Historie-online.dk [online]

Af

Anders Ellegaard

2020-06-23


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2021

Lydbog (net)

2020

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Ebog

2020