Gå til indholdSommeren 80


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

127 sider

Udgivet

2012

genre/form

essaysOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Klummer skrevet i sommeren 1980 for den franske avis Libération, hvor forfatteren på lyrisk vis fletter politiske begivenheder, fiktion og personlige betragtninger sammen


Anmeldelser (5)


4. dec. 2012

Marguerite Duras' klummer appellerer til et smalt publikum og inkarnerede fans af forfatteren.

I sommeren 1980 skrev den franske forfatter Marguerite Duras en fast ugentlig klumme for den franske avis Libération. Klummerne blev til, mens Duras sad i "det mørke værelse" og så ud på regnen og kysten i Trouville. Ti af disse klummer er udgivet i Sommeren 80, hvor Duras på poetisk vis væver sanseindtryk af sommerens vejr og strandens skiftende udtryk sammen med betragtninger over politiske begivenheder. Fiktionen finder også vej ind i klummerne med en ensom dreng på stranden som gennemgående element og ophøjer klummerne til lyrik. Hver tekst er uden ophold og én lang række af strøtanker og sanseindtryk, som springer hid og did. Duras (1914-1996) var fransk forfatter, dramaturg og filmskaber. Lille format og et klummeuddrag på forsiden.

Nok mest kendt er Duras' selvbiografiske roman Elskeren fra Nordkina, 2012, som tidligere også er udkommet i flere oplag under titlen Elskeren (originaludgave 1984). Duras har bl.a. også udgivet essaysamlingen At skrive om at skrive og romanen Emily L.. Stilistisk lægger Sommeren 80 sig tæt op ad den østrigske forfatter Thomas Bernhards selvbiografiske serie i fem dele, 1. del: Årsagen : en antydning.

Stemningsmættet og lyrisk lille udgivelse, som blander politiske begivenheder, fiktion og personlige betragtninger sammen samtidig med at læseren kommer tættere ind på livet af den franske forfatter Marguerite Duras.

Lektørudtalelse

Af

Line Hoffgaard

Politiken

Af

Lise Garsdal

d. 20. jan. 2013

Information

Af

Linea Maja Ernst

d. 4. jan. 2013

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 19. dec. 2012

Litteratursiden.dk [online]

Af

Torben Wendelboe

2013-05-01


Informationer og udgaver

Bog

2012