Gå til indholdSom fremmede


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

303 sider

Udgivet

2014

genre/form

erindringerOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Raja Shehadehs (f. 1951) erindringer om sin og farens kamp som fortalere for en fredelig løsning af Palæstina-konflikten. Som kristne palæstinensere, der kæmper for en fredelig tostats-løsning, er far og søn upopulære hos begge konfliktens parter og hvilket fører til at faren myrdes


Anmeldelser (2)


13. okt. 2014

Raja Shehadeh og hans far Aziz har hver på sin måde været fortalere for en fredelig løsning af Palæstina-konflikten. De har begge været centrale skikkelser, og sønnens erindringer giver et unikt indblik i Mellemøstens nyere historie. For alle med interesse i Mellemøst-konflikten.

Forfatteren, som er kristen palæstinenser, er født i Ramallah i 1951, hvortil hans familie var flygtet fra Jaffa efter staten Israels grundlæggelse. Familien er bitter, men hans far advokerer alligevel for en fredelig tostats-løsning, hvilket gør ham upopulær hos begge konfliktens parter og det ender med at han myrdes. Sønnen fører kampen med andre midler, nemlig de juridiske især gennem menneskerettighedsorganisationen Al Haq, som han er grundlægger af. Bogen er hans erindringer om farens og hans egen kamp, samt ikke mindst hans stædige bestræbelser for at finde faderens morder. Raja deltog bl.a. i Oslo-forhandlingerne, men er senere blevet desillusioneret og har tilsluttet sig intifadaen, selv om han livet igennem har forsøgt at holde sig ude af politik.

Bogen er velskrevet og spændende og er på samme tid et personligt dokument og et alment interessant historisk kildeskrift.

Bogen er et centralt værk i den righoldige litteratur om Palæstina-konflikten. Den adskiller sig fra de fleste andre personlige beretninger ved forfatterens kristne palæstinensiske baggrund.

Lektørudtalelse

Af

Per Månson

Kristeligt dagblad

Af

Vibeke Blaksteen

d. 8. jan. 2015


Informationer og udgaver

Bog

2014