Bøger / skønlitteratur / roman

Som en fløjte ved stille vand


Beskrivelse


Danske Maj tager til London på besøg hos sin excentriske fætter Christopher og hans familie. Hun bliver revet med i hans og hans venners brogede liv og har svært ved at se, hvad overfladen dækker over.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. maj 2008

af

af

Sanne Caft

d. 23. maj 2008

Hanne Hedetoft er kendt for to romaner, der bredt kunne betegnes som chick lit med kant i et dansk univers. Denne roman har samme genretypiske blanding af humor og tankefuldhed, centreret om Maj, der forsøger at finde ud af det hele. Bogen kunne anvendes som chick lit, som ny dansk roman med kvindeligt fokus eller som en bog om at finde sig selv.

Forsidens skråskrift-titel er svært læseslig på en fotobaggrund af en kaj-kant med vand. Bagsideteksten fortæller glimrende om Maj, der drager til London for at få et afbræk i sit kedelige normalliv. Her tvinges hun, og tvinger sig selv, til at forholde sig til livets store spørgsmål. Sprogligt er romanen let læselig med megen dialog. Man interesserer sig for Majs rationelle liv og den turbulens, hun oplever, da hun møder en spændende waliser.

Hedetofts tidligere romaner er den kritikerroste Ellens elevator, 2003 og Tre skridt fra livet, 2005. Nærværende roman kan anvendes bredt til kvindelige læsere, nok primært mellem 20-40. Kan anvendes på linje med hendes tidligere romaner.

Roman om Maj, der rystes ud af sin daglige trummerum ved mødet med England, en spændende mand og som tvinges til at tage sit liv op til overvejelse. Forfatterens tredje roman med bred anvendelighed til primært kvindelige læsere af bl.a. chick lit, kvindelivsromaner og udviklingsromaner fra nutiden.


litteratursiden.dk

d. 29. juni 2009

af

af

Lida Wengel

d. 29. juni 2009

Maj er freelance-skribent i Danmark. Hun er lidt træt af sit liv, så da hun får muligheden for at tage til London og besøge sin fætter og hans familie, slår hun til! Fætteren, Christopher, er lig med ...


Information

d. 29. maj 2008

af

af

Marianne Ping Huang

d. 29. maj 2008


Jyllands-posten

d. 30. juli 2008

af

af

Julie Torp-Nørgaard

d. 30. juli 2008


Weekendavisen

d. 15. aug. 2008

af

af

Katinka Bruhn

d. 15. aug. 2008