Gå til indholdSom dagene er : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

302 sider

Udgivet

2013

Originaludgave

2013


Beskrivelse


Femogfirs dage i en midtjysk families liv, fra 1932 til 2001, fortalt af tre generationer. En varm og lavmælt skildring af det jordnære, ukomplicerede liv, men også en fortælling om et samfund i forandring, vandringen fra land til by og fra fattig husmandstilværelse til middelklasseliv


Anmeldelser (4)


30. sep. 2013

Til læsere af en god historie med et stramt og poetisk sprog. Kan bruges til læsekredse og til alle, der ønsker en smuk skildring af et stykke danmarkshistorie.

Forfatterens femte roman beskriver femogfirs dage i en jysk families liv, spredt over syv årtier og tre generationer. Tiden er 1932 til 2001, stedet er Midtjyl­land med København i peri­fe­rien og romanens centrum er husmandsægteparret Robert og Else Marie. Det er en varm og lavmælt skildring af det jordnære, ukomplicerede liv, glæden ved og lykken i en stille dagligdag. Men også en fortælling om et samfund i forandring, vandringen fra land til by, fra fattig husmandstilværelse til middelklasseliv, fra kernefamilie til alternative samlivsformer. Bogen er skrevet i et særegent poetisk sprog, handlingen stille og lavmælt men langsomt hober ikke-begivenhederne sig op og danner et fint portræt af en families sammenhold og udvikling.

Minder sprogligt og fortælleteknisk om forfatterens egen Mellem himlen og verden. Martin Jensens samtidsromaner fx Landet et sted har også samme sprogtone og stemning.

En velskrevet og letlæst fortælling, skrevet i et smukt og billedrigt sprog fyldt med stemninger og følelser. En families skæbnefortælling og hverdag med et liv i pagt med naturen og dagligdagens poesi. Kan læses bredt.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Politiken

Af

May Schack

d. 8. jan. 2014

Weekendavisen

Af

Klaus Rothstein

d. 20. dec. 2013

Information

Af

Marie Louise Kjølbye

d. 24. jan. 2014


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd)

2014

Lydbog (cd-mp3)

2014

Bog

2013

Ebog

2013