Gå til indholdSolstorm : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

284 sider: ill.

Udgivet

2012

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Katastrofemedhjælper Lisbeth Storm vender hjem til Danmark efter endnu en naturkatastrofe ude i verden. En alvorlig solstorm er under opsejling og Lisbeth får brug for alle sine evner udi overlevelse og katastrofeberedskab i et forandret København, hvor følgevirkningerne af solstormen har forårsaget et nedbrud i det elektriske net og et sammenbrud i samfundets infrastrukturer


Anmeldelser (8)


5. nov. 2012

Katastroferoman indenfor spændingsgenren, som vil appellere til læsere af begge køn med sin blanding af spænding, meteorologiske og tekniske facts samt en kvindelig heltinde. Spændende forside.

Den handlekraftige katastrofemedhjælper Lisbeth Storm vender hjem til Danmark efter endnu en naturkatastrofe ude i verden. Der er en alvorlig solstorm under opsejling, og Lisbeth får brug for alle sine evner udi overlevelse og katastrofeberedskab i et forandret København, hvor al lov og orden er sat ud af spil. Følgevirkningerne af solstormen er et nedbrud i det elektriske net og et sammenbrud i infrastrukturerne. En række sort-hvide tegninger i romanen (illustrator Per Diemer) virker "tegneserieagtige" og passer ikke umiddelbart til den seriøse stemning. Forfatteren er historiker og ekstern lektor i katastrofehistorie ved Københavns Universitet. Han har skrevet fagbøger bl.a. indenfor verdenshistorie og katastrofer samt spændingsserien Plan B under pseudonymet Henrik Desmond.

Der findes ingen romaner om solstorme på dansk og meget lidt om emnet naturkatastrofer i Danmark. To børneromaner i science fiction serien Den fjerde parallel af Kjetil Johnsen omhandler solstorme. En forsigtig sammenligning med Pompeji af Robert Harris, 2005 med sin spændingsopbygning frem mod en naturkatastrofe.

En velskrevet spændingsroman, der tegner et skræmmende realistisk billede af samfundets afhængighed af elektricitet og konsekvenserne af en naturkatastrofe, skulle den ske i Danmark.

Lektørudtalelse

Af

Line Hoffgaard

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette S.F. Holst

2012-12-06

Litteratursiden.dk [online]

Af

Stina Holdt

2013-06-25

Jyllands-posten

Af

Mikael Busch

d. 4. dec. 2012

Politiken

Af

Mikkel Bruun Zangenberg

d. 4. dec. 2012

Weekendavisen

Af

Jens Olaf Pepke Pedersen

d. 4. dec. 2012

Vejret

Af

John Cappelen

Årg. 35, nr. 1 (2013)

Proxima

Af

Niels Dalgaard

Nr. 98 (2013)


Informationer og udgaver

Punktskrift

2014

Lydbog (net)

2013

Ebog

2013

Ebog

2012

Bog

2012