Gå til indholdSørøvere på kongens bud : fortællinger om danske og norske kapere i kamp mod englænderne 1807-14


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

165 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Skæbneåret 1807, hvor Danmarks stolte flåde falder som krigsbytte efter englændernes terrorbombardement af København. Som et modsvar udsender den danske konge et kaperreglement, der giver danske og norske søfolk ret til kapre engelske handelsskibe


Anmeldelser (5)


18. aug. 2015

Føl de historiske skumsprøjt i et stykke dramatisk danmarkshistorie fra 1800-tallet, hvor danske og norske søfolk på den danske konges bud får lovlig ret til at kapre engelske handelsskibe. For dig som er interesseret i dansk krigshistorie.

Niels Bjørn Hansen beretter om skæbneåret 1807, hvor Danmarks stolte flåde falder som krigsbytte efter englændernes terrorbombardement af København. Som et modsvar udsender den danske konge et kaperreglement. Reglementet giver danske og norske søfolk ret til kapre engelske handelsskibe. En autorisation som sørøvere. 600 danske og 280 norske små og store fartøjer med navne som "Hævneren", "Satisfaction" og "Patrioten" erobrer ladninger og skibe med kaperreglementet i hånden til en værdi af mere end 100 millioner rigsdalere. Niels Bjørn Hansen, hvis tip-tip oldefar Christian Hansen var kaper dengang, fortæller med netop Christian Hansen som omdrejningspunkt historien om da søfolk blev til sørøvere på kongens bud. Niels Bjørn Hansen fortæller i sit forord, at denne bog er "en slags fortsættelse" af hans bog "En visnet blomst i hæderskrandsen"


. Illustrationer bl.a. fra OrlogsmuseetNiels Bjørn Hansen beretter om skæbneåret 1807, hvor Danmarks stolte flåde falder som krigsbytte efter englændernes terrorbombardement af København. Som et modsvar udsender den danske konge et kaperreglement. Reglementet giver danske og norske søfolk ret til kapre engelske handelsskibe. En autorisation som sørøvere. 600 danske og 280 norske små og store fartøjer med navne som "Hævneren", "Satisfaction" og "Patrioten" erobrer ladninger og skibe med kaperreglementet i hånden til en værdi af mere end 100 millioner rigsdalere. Niels Bjørn Hansen, hvis tip-tip oldefar Christian Hansen var kaper dengang, fortæller med netop Christian Hansen som omdrejningspunkt historien om da søfolk blev til sørøvere på kongens bud. Niels Bjørn Hansen fortæller i sit forord, at denne bog er "en slags fortsættelse" af hans bog "En visnet blomst i hæderskrandsen". Illustrationer bl.a. fra Orlogsmuseet.

I velskrevet stil lykkes det Niels Bjørn Hansen at gøre et ellers tyndt beskrevet stykke dramatisk danmarkshistorie levende og dokumentarisk underholdende.

En anden bog om kapere i perioden 1807-1814 er Pirater og patrioter


af Niels Erik SonneEn anden bog om kapere i perioden 1807-1814 er Pirater og patrioter af Niels Erik Sonne.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Krigsvidenskab.dk [online]

Af

Søren Nørby

2016-05-28

Marinehistorisk tidsskrift

Af

Poul Grooss

Årg. 49, nr. 2 (2016)

Tidsskrift for søvæsen

Af

Hans Christian Bjerg

Årg. 186, nr. 1/2 (2015)

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Tommy P. Christensen (f. 1955)

2018


Informationer og udgaver

Bog

2015

Ebog

2015