Gå til indholdSøkvinden : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

116 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Kunne lykken være at bo i havet, langt under vandets overflade? Maya kæmper med at finde sig selv i lejligheden sammen med Sømanden og sønnen Theo. Spændende litterær debutroman til læsere af korte bøger med fokus på identitet, fortalt gennem tanker og betragtninger


Anmeldelser (1)


24. feb. 2021

Kunne lykken være at bo i havet, langt under vandets overflade? Maya kæmper med at finde sig selv i lejligheden sammen med Sømanden og sønnen Theo. Spændende litterær debutroman til læsere af korte bøger med fokus på identitet, fortalt gennem tanker og betragtninger.

Maya (Søkvinden) beskriver hverdagen for sin lille familie i lejligheden inde i København. Små registreringer om fx hud, tårer, spyt, sæd og andre kropsvæsker. Og meget om vand, som Maya både frygter og tiltrækkes af. Sømanden og hende kan ikke finde ud af, om de skal købe et hus. Måske de skal vente, nu Maya ikke altid har det så godt. Sommetider er deres forhold tæt, andre gange er det mekanisk og distanceret. Og måske de slet ikke skal være sammen.

I de små korte kapitler og den tilsyneladende ikke specielt fremadskridende handling er der drama og en foruroligende stemning mellem linjerne. Signe Kierkegaard Cain skriver godt og både med smerte og glimt i øjet på en og samme tid. Det er sproget, som er den bærende kraft i romanen, mere end det er den lineære handling. Historien er fortalt nøgternt og ofte overraskende med sine skæve registreringer. En lille stramt komponeret og talentfuld roman.

Koordinater


Forsvindingsnumre


af Amalie Laulund Trudsø er et andet eksempel på en kortprosaroman med en yngre identitetssøgende kvinde i centrum, hvor rammen også er København. Forsvindingsnumre af Amalie Langballe handler også om en kvindelig hovedperson, som søger mening i tilværelsenKoordinater af Amalie Laulund Trudsø er et andet eksempel på en kortprosaroman med en yngre identitetssøgende kvinde i centrum, hvor rammen også er København. af Amalie Langballe handler også om en kvindelig hovedperson, som søger mening i tilværelsenKoordinater af Amalie Laulund Trudsø er et andet eksempel på en kortprosaroman med en yngre identitetssøgende kvinde i centrum, hvor rammen også er København. Forsvindingsnumre af Amalie Langballe handler også om en kvindelig hovedperson, som søger mening i tilværelsen.

Lektørudtalelse

Af

Michael Linde Larsen


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021