Gå til indholdSocial kapital som teori og praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

277 sider

Udgivet

2007

Originaludgave

2007


Beskrivelse


På baggrund af en teoretisk introduktion til begrebet social kapital anlægges et mere handlingsorienteret perspektiv for at vise hvordan teorierne anvendes på felter som pædagogik, integration, boligområder, foreningsliv, demokrati, økonomi og nationalstaten


Anmeldelser (1)


1. jan. 1970

Bogen er en introduktion til emnet rettet mod læsere, der i professionel og arbejdsmæssig sammenhæng søger viden om dette usynlige, men yderst virksomme element i alle samfund både på lokalt, nationalt og globalt plan. Også frivillige medarbejdere og alment samfundsmæssigt interesserede, samt studerende i diverse samfundsrelevante fag, kan læse bogen med udbytte, grundet især dens sammenkobling af teori og praksis. Kan særskilt anbefales til folk, der arbejder i organisationer på tværs i lokalområderne.

En række forfattere med akademisk baggrund inden for de relevante fag har skrevet hvert sit kapitel, hvor hvert aspekt og konsekvens af emnet trækkes frem, flere med udgangspunkt i konkrete cases. Især her er der en førsteklasses kombination af teori og praksis, hvilket styrker argumentationskraften hos involverede parter i konkrete projekter. Alt med statistikker, skemaer, m.m. , samt beskrivelser af den anvendte videnskabelige metode. Bogen er en introduktion til emnet. Forfatterne har med held anvendt et sprog med brug af få fagudtryk, hvorved bogen kan læses med udbytte af ikke-akademiske interesserede. Indhold, forord, noter, fyldig litt. liste (da. eng.).

Bogen er den første introduktion på dansk om emnet, hvor begrebet " social kapital" beskrives indgående fra alle vinkler på både det teoretiske og praktiske plan. En bog af samme titel fra 2006 omhandler kun det specielle, danske tilfælde.

Et must for alle der ønsker at forstå og bruge begrebet.

Lektørudtalelse

Af

Martin Hjelmborg


Informationer og udgaver

Bog

2007