Gå til indholdSo long, Marianne : en kærlighedshistorie : biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

207 sider, tavler

Udgivet

2015

genre/form

biografierOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Om norske Marianne Jensens (f. 1935) forhold til Leonard Cohen (f. 1934) i 1960'erne hvor forfatteren Cohen udviklede sig til sangeren og musikeren Cohen


Anmeldelser (5)


29. jul. 2015

Unge Marianne tager til den græske ø Hydra, sammen med sin mand. Marianne bliver gravid, men forlades kort efter fødslen. Ulykkelig og forladt bliver hun en dag inviteret hen til et bord af digteren og musikeren Leonard Cohen. Til fans af Leonard Cohen.

"So long, Marianne", er titlen på en af Leonard Cohens kendte sange. Bag sangen gemmer sig historien om forholdt til norske Marianne Jensen (nu Ihlen). Denne bog er Mariannes historie om tiden sammen med Cohen, skrevet af den norske radiodokumentarist Kari Hesthamar. Bogen følger Mariannes opvækst men starter først rigtigt med hendes rejse til Hydra, hvor hun sammen med den norske forfatter Axel Jensen vil starte en familie, men bliver forladt netop, da hun har født deres barn. En dag møder hun digteren og poeten Leonard Cohen, og det bliver starten på en kærlighedshistorie hvor familieliv skal forenes med rastløst bohemeliv. Bogen indeholder flere s/h billeder fra Marianne og Leonards liv.

Det er svært ikke at blive forført af beskrivelserne af det vilde bohemeliv Marianne og Cohen levede. Man får næsten lyst til at slå sig ned på en græsk ø og blive digter. Men Mariannes fortælling beskriver også Cohen som en rastløs sjæl, der ikke sådan bare lod sig falde til ro.

Selvom bogen handler om Mariannes liv, handler den i høj grad også om Cohen. Hans liv er flere gange portrætteret, fx i Leonard Cohen - et liv


Selvom bogen handler om Mariannes liv, handler den i høj grad også om Cohen. Hans liv er flere gange portrætteret, fx i Leonard Cohen - et liv.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Berlingske tidende

Af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 7. aug. 2015

Politiken

Af

Erik Jensen

d. 17. jan. 2016

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 28. okt. 2015

Litteratursiden.dk [online]

Af

Stina Holdt

2015-08-07


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Lydbog (cd)

2015

Ebog

2015