Bøger / faglitteratur / opskrifter

Smagen af honning


Beskrivelse


Beskrivelse af honning og hvad der skaber smag og smagsforskelle. Med opskrifter, hvor honningen er væsentlig for smagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2013

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 26. mar. 2013

Til alle med interesse for honning, både til bielskere og til dem med hang til det søde.

Forfatteren er biavler og biolog, og hun giver her et indblik i alt, hvad der er værd at vide om honning: honningjagt, biavl, bierne og blomsterne, nektar og de forskellige slags honning, en verden af smag samt opskrifter med honning. Omfangsmæssigt er bogen nogenlunde ligeligt fordelt mellem info om honning og opskrifter. Det er en lille, men informativ bog, hvor man hurtigt kan få en samlet viden om honning. Opskriftsdelen indeholder både supper, småretter, hovedretter, desserter, kager, brød og syltetøj. Og ved flere af opskrifterne er det ikke direkte indlysende, at der hører honning til. Der er både grillet gedeost, bønnesalat, pasta med cremesauce, æblesnitter og meget andet lækkert at kaste sig over. Bagest en enkelt side med et stikordsregister.

Af nyere bøger i samme stil er kommet: Bier og honning, 2011 af Lene Stiil og Den lille søde om honning, 2008 af Anemette Olesen.

En lille informativ bog om honning og biavl med forholdsvis mange opskrifter. Kan bruges på bibliotekerne på lige fod med ovennævnte.