Gå til indholdSlagteren : krimi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

476 sider

Udgivet

2015

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Krimi. Operakritikeren Tom Hartmann er gået konkurs, og da han forsøger at rejse penge til et projekt, bringes han til sydfranske Cap Ferrat og en tvivlsom gammel ven Eddie Jones. Samtidig forsøger hans ekskone at opklare mordet på en kendt kunstkritiker, der serveres i glasmontre savet i to dele


Anmeldelser (3)


26. feb. 2013

For læsere af hæsblæsende spændingsbøger, snarere end krimier. Her er tale om et internationalt spændingsplot med en række mord og tråde til en tvivlsom bank på Jomfruøerne.

Bogen lægger ud med en jagt på en kræftsyg bankdirektør. En tidligere kompagnon forsøger at stoppe hans afsløringer. Dernæst myrdes en kendt kunstkritiker og serveres parteret i to glasmontrer. Tom Hartmann, operaskribent, og hans ekskone politikommisær Cathrine Price involveres i opklaringen. Tom er erklæret konkurs og kontakter en gammel ven, Eddie på den sydfranske riviera. Der er ingredienser som biljagter, en blodtørstig kæmpevaran, en Maserati, et stjålet Cezanne-maleri og et lig i bagagerummet. Til slut bindes alt sammen på utrolig vis. Det er effektiv spænding, mange sceneskift, fuld power hele tiden. Handlingen kammer næsten over og bliver for indviklet. Men kan man lide action i højt tempo tilsat et stænk af humor, får man det i rigt mål. Wiik er sanger og skuespiller og debuterede med operakrimien Dræbende applaus, 2012, genudgivet i 2013 med titlen Tenoren.

Nesbøs: Headhunterne, 2008, bevæger sig også i kunstverdenen. Den er dog noget enklere og mere raffineret i handlingen. Hos Wiik får vi til gengæld også en god portion humor især i skildringen af Eddie og hans kvaler med et lig i bagagerummet. Miljøet og spændingskurven er også en James Bond-film værdig.

En hæsblæsende spændingsroman, hvor man er underholdt fra side 1 og med så mange handlingstråde, at det næsten er for meget.

Lektørudtalelse

Af

Jette Landberg

Politiken

Af

Rasmus Bech

d. 6. apr. 2013

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 20. apr. 2013


Informationer og udgaver

Bog

2015

Bog

2013

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Ebog

2013