Gå til indholdSkyggerne er kun flygtige og solen et spind i skyerne : poesi
Lyspunkter : poesi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 100 blade ; 24×45 cm

Udgivet

2015

genre/form

digteOriginaludgave

2015


Beskrivelse


Digte. Dobbeltdigtsamling med genudgivelse af Mikkel Thykiers debutdigte fra 1997 samt en helt ny digtsamling om erindringens problem


Anmeldelser (4)


13. nov. 2015

Dobbeltdigtsamling med fænomenale Mikkel Thykiers debutdigte samt nye digte. For alle, der holder af ren, sanselig poesi.

Bogens ene del er en genudgivelse af debutudgivelsen fra 1997 med tekster skrevet mellem 1995 og 96. Et jeg søger at lade poesien indfange og beskrive den helt nære virkelighed, der omgiver ham. Anden del, "Lyspunkter", kredser bl.a. om "erindringens problem". Jeg'et beretter fortsat om sin egen hverdag samt voldsomme, skelsættende begivenheder i sine olde- og bedsteforældres liv. Det er primært tale om digte, men også enkelte breve og dokumentariske tekster. Begge digtsamlinger gør brug af dobbeltsider med langlinjede, lige akkurat sammenflettede dobbeltdigte. Bogen er i stort, aflangt format (24 x 45 cm) holdt sammen af skruer i bogryggen.

Her får man mulighed for at læse eller genlæse Thykiers fantastiske, supersanselige debutdigte, der er forfattet i en ganske ung alder af blot 17-18 år. Sproget er detaljeret, præcist og krystalklart. Anden del, "Lyspunkter", bygger bro til den tidlige debut. Formatet er kompromisløst stort, uvant og uhåndterligt.

Genudgivelsen af debutdigtene rummer flere rettelser samt nyere tekster. Asta Olivia Nordenhof er en blandt mange digtere, der har et nært bånd til Thykier, fx i Nordenhofs debutdigtsamling Et ansigt til Emily


Genudgivelsen af debutdigtene rummer flere rettelser samt nyere tekster. Asta Olivia Nordenhof er en blandt mange digtere, der har et nært bånd til Thykier, fx i Nordenhofs debutdigtsamling Et ansigt til Emily.

Lektørudtalelse

Af

Thomas Olesen

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 21. nov. 2015

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 30. okt. 2015

LitteraturNu [online]

Af

Martin Lykke Nielsen

2016-02-09


Informationer og udgaver

Bog

2015