Bøger / faglitteratur

Skydning med langbue : mentaltræning og refleksioner over livet


Beskrivelse


Introduktion til langbueskydning, der fokuserer på nødvendigheden af at træne sine mentale ressourcer på lige fod med de praktiske teknikker. Belyser alle aspekter af langbueskydning fra tekniktræning over meditationsøvelser til tilvirkning af træpile og trimning af selve buen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2012

af

af

Søren Møller

d. 8. mar. 2012

For den viderekomne udøver af bueskydning til konkurrence og jagt.

Langbuen er den buetype, som har været brugt fra de tidligste tider til jagt og senere til sport. Forfatteren skriver om buens historie, udstyrets opbygning og behandling, forskellige skydeteknikker, konkurrenceskydning, skydning i terrænet og jagt. Og især skriver han om store resultater, som bueskydningen har givet ham inden for sportspsykologi, meditation og kontrol af sindet. Han fortæller, at hans ideer blandt andet udspringer af buddhistiske anskuelser. Det hele forklares meget detaljeret. Illustreret med farvefotografier og tekniske tegninger. Litteraturliste med danske og engelske titler.

Der er gennem tiden skrevet en række bøger på dansk om skydning med bue. De nyeste er Sigurd Hansens Langbuer og pile af træ, 2000, som fortæller om våbnets historie, fremstilling af våbnet og skydningens kunst. Dan Højs Bue og pil, 2006, er også allround og nemt tilgængelig. For børn er der Tove Ydes og Kurt Lykke Larsens Buebogen, 2003. Herværende bog er i selskab med Eugen Herrigels Bueskydning og Zen, 2009, hvor der også skrives både praktisk og filosofisk om bueskydning fra et buddhistisk udgangspunkt. Lærebog om buejagt i Danmark, 2011, er det grundlæggende pensum for jægere, som vil bestå prøven for at udøve jagt med bue.

En praktisk og filosofisk bog om skydning med bue for den voksne og viderekomne udøver af sporten.