Bøger / skønlitteratur / roman

Skudsår


Beskrivelse


Krimi. Den nordjysk baserede specialstyrke, Rigsvåbnet, fortsætter kampen mod det russiske gangsterkartels forbrydelser i Danmark og rundt i Europa.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. apr. 2016

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 6. apr. 2016

Den fortsatte historie om specialstyrken Rigsvåbnets kamp mod internationale forbrydere bringer Anna Storm i spidsen for kampen. Især for læsere af tidligere bind i serien "En Anna Storm krimi".

Bogen begynder med lige dele lokalkolorit fra Sæby/Frederikshavn og tilbageblik på tidligere sager, inden der tages fat på Rigsvåbnets fortsatte kamp mod det russisk baserede forbryderkartel, der også har spillet centrale roller i seriens første bind. Her udvider kampen sig fra vagtopgaver til trafficking og store byggeprojekter med ansatte under slavelignende forhold. Det er en dramatisk sag, hvor Rigsvåbnets chef, der også er Anna Storms mand, skydes af en snigskytte og hvor en tysk bosat oligarks niece kidnappes.

Bogens spændingselementer er stort set alle kendte fra de første bind i serien, og med den lange indledning, der virker refererende, står der kun en spinkel roman tilbage uden ret meget nyt at tilføje om Rigsvåbnet. Nye læsere kan begynde her og få et overblik over serien. Læsere af de første bind får ikke væsentligt nyt. Bogen er ufokuseret og uspændende samt fortalt i en småsnakkende stil. Ikke på noget tidspunkt var jeg spændt på hverken forløb eller slutning.

Med de mange referencer og gentagelser fra seriens 5 første bind, hvor forrige bind Under pres udkom for få måneder siden, er det primært relevant at sammenligne med dem. Henrik Desmonds serie om specialstyrken Plan B er bedre.