Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skattevogterne


Beskrivelse


Den luskede sørøver-slyngel MacDowell vender tilbage til øen for at stjæle mere guld fra den hemmelige mine, og det er nu op til hemmeligheds-holderne at forhindre det.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. sep. 2009

af

af

Martin W Hansen

d. 17. sep. 2009

Henvender sig først og fremmest til dem, der har læst de foregående 5 bind i serien. Kan højtlæses fra cirka 7 år og selvlæses fra omkring 9 år.

Det er sjette bind i serien fra en forfatter/illustrator, der efterhånden er godt bekendt med de danske bibliotekers hylder. Man kan ikke rigtigt sige, at dette bind bringer noget nyt med sig. Den luskede sørøver-slyngel MacDowell vender tilbage til øen for at stjæle mere guld fra den hemmelige mine, og det er op til hemmelighedsholderne at forhindre det. Bogen er endnu en gang illustreret af forfatteren selv i hans vanlige stil. Sproget er let at læse, og der står ikke for meget på siderne, så den er let at komme igennem for de utrænede læsere.

Hvis man kan lide pirat-temaet vil jeg anbefale Rob Kidds spændende serie om Jack Sparrow, 2008, men jeg tror også, at de der kan lide Moulds skrivestil, vil være begejstrede for Tim Pigott-Smiths Dragetatoveringen, 2009, som Chris Mould også har illustreret.

Bogen er let at læse og har en elementært spændende handling med sørøvertema, der varmt kan anbefales til den let øvede læser.