Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skal vi være venner, Alvin?


Beskrivelse


Alvins storebror har venner på Facebook. Er det rigtige venner? Alvin erfarer, at venskaber er vigtige, men man skal arbejde for dem.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. maj 2013

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 3. maj 2013

Tre oplæsningsbøger med fokus på eksistentielle spørgsmål. Materialerne kan danne oplæg til dialog med de ældste børn i indskolingen (ca. 7-11 år). Bøgerne kan bruges både individuelt og i skolen på tværs af fag, i temauger og i hjemmet.

Den kvikke dreng Alvin er meget nysgerrig på livet. Hvem er du, Alvin? har fokus på identitet. Her stiller Alvin spørgsmålet, hvem han egentlig er. Hans kloge farmor svarer, at han er formet af alle og af livet, men er helt sin egen. Skal vi være venner, Alvin? har fokus på relationer og venskaber. Hans storebror har venner på Facebook. Er det rigtige venner? Alvin erfarer, at venskaber er vigtige, men man skal arbejde for dem. I Vor Herre bevares, Alvin! stiller Alvin spørgsmål om Gud og tro. I alle bøgerne bruges mange gængse udtryk og talemåder, som bliver forklaret. Historierne er velskrevne, og illustrationer underbygger dem. Forfatteren har skrevet Mobbemåsen og serien om Hermann, som også lægger op til dialogisk læsning. På forlagets hjemmeside findes forslag til arbejdet med emnerne i dansk, billedkunst, kr. kundskab, n/t, historie og musik.

Der findes andre bøger om filosofi for målgruppen, fx de to billedbøger Hvad tænker du om rigtigt og forkert? og Hvad tænker du om livet?, 2011 og Sokrates og far, 2011 og lidt yngre børn.

Bøgerne kan danne grundlag for en dialogisk samtale mellem børn og en voksen om eksistentielle og filosofiske spørgsmål, som styrker barnets evne til at undre sig.