Gå til indholdSkærmens magi : at træne modstandskraften i en digital tid


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

254 sider

Udgivet

2018

Originaludgave

2018


Beskrivelse


Et kritisk og polemisk blik på vores brug af skærme ud fra et eksistentielt synspunkt: Hvad er mennesket bag skærmen blevet til? Hvilken kultur ønsker vi at styrke og videregive til kommende generationer? Hvilket liv ønsker vi egentlig at leve?


Anmeldelser (5)


16. nov. 2018

Spændende og god bog om den magt og magi som skærme har på os mennesker. Om hvordan skærme ændrer vaner, sociale rutiner og dyder. For læsere som er interesseret i digital teknologi og samfundsadfærd.

Forfatter og professor på CBS i København, Bent Meier Sørensen, ønsker med sin bog at kaste et kritisk blik på vores brug af skærme. Han ønsker, at vi stiller spørgsmål såsom hvilket liv vi egentlig ønsker at leve, og hvad ønsker vi at give videre til vores børn. Dyder som at tale sammen ansigt til ansigt forsvinder så småt til fordel for kommunikation online og via en skærm. Bogen er opdelt således, at tre kapitler handler om at udforske skærmens magi og bl.a. dens evne til at påvirke og forandre sociale rutiner. De efterfølgende to kapitler handler om det afbrudte menneske og de sidste tre kapitler omhandler det nærværende menneske.

Meget velskrevet og relevant bog, som rigtig mange, især forældre, kan have gavn af at læse.

Ønsker man at læse en anden bog om problematiske, og gode, sider ved online-livet, så kan bogen Med livet i lommen


anbefalesØnsker man at læse en anden bog om problematiske, og gode, sider ved online-livet, så kan bogen Med livet i lommen anbefales.

Lektørudtalelse

Af

Sanne Mendel

P [online]

Af

Henrik Eriksen

2019-02-21

Kristeligt dagblad

Af

Timme Bisgaard Munk

d. 28. nov. 2018

Weekendavisen

Af

Pernille Stensgaard

d. 28. dec. 2018

Information

Af

Maria Skov Quistgaard

d. 28. dec. 2018


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2019

Lydbog (net)

2019

Bog

2018

Ebog

2018