Bøger / faglitteratur til børn

Sjælland


Beskrivelse


Egnshistorie og almindelig geografi. Midt-, Nordøst-, Nordvest- og Sydsjælland samt Amager. De større byer i regionerne samt en række vigtige seværdigheder. Afsluttes med henvisninger og faktaoplysninger.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2002

af

af

Helle Andersen (skole)

d. 10. dec. 2002

Serien Rundt i Danmark er nu omsider nået til Sjælland stadig fyldt med flotte illustrationer og masser af relevante informationer lige til at bruge som rejseguide, lejrskolefagbog eller i emnearbejde fra 6. kl. Bogen har en dejlig blanding af almindelig geografi og egnshistorie, små sagn og anekdoter og fortællinger om berømte konger, slotte og borge. Altsammen velskrevet og med en behændig skiften i historisk tid. En behagelig typografi. Gode stikord samt ekstra fakta om byerne bagi. Gudinden Gefion placerer først Sjælland, og H.C. Andersens rejsedagbog bringer os fra Fyn til Korsør. Så går det på skinner via Slagelse og Sorø til Ringsted med ophold i historien om dagmarkorset. Amagerkapitlet fortæller om øen fra hollændertid til i dag. Turen går nordpå gennem Dyrehaven helt til Esrum Kloster og Broder Rus ̀liv. I Hillerød ombygger Chr. d. 4. med jernhånd Frederiksborg Slot, og vi får hele Kronborgs historie samt et lille gys fra kasematterne. I Hundested er polarforskeren Knud Rasmussen i fokus, og ved Roskilde er det Lejre, domkirken og festivalen. Lammefjorden inddæmmes, og på Dragsholm Slot rumsterer bl.a Jarlen af Bothwell. Efter Næstved, Gåsetårnet og beretningen om Gøngehøvdingen slutter vores sightseeing med Præstø og Stevns.


Bibliotekernes vurdering

d. 10. dec. 2002

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 10. dec. 2002

I forlagets serie om Danmark er turen her kommet til Sjælland. Opdelt i fem afsnit beskrives kulturelle og topografiske seværdigheder på Midt-, Nordøst-, Nordvest- og Sydsjælland samt Amager. De store byer i regionerne fra f.eks. Korsør over Slagelse til Hillerød, Helsingør og Vordingborg præsenteres sammen med seværdigheder som slotte (Kronborg og Frederiksborg Slot) og f.eks. Esrum Kloster og Stevns Klint. Der er f.eks. også dobbeltopslag om Svend Gønge og hans operationer i det Sydsjællandske under svenskekrigene. København har eget bind, og derfor er her kun afsnit om Amager. Sproget er præget af de mange beskrivelser og fakta. Layout og opbygning som seriens andre bind f.eks. Fyn og øerne (1998). Teksten er spaltesat, op til 3, og der bruges farvefotos i vekslende størrelser. Bagest bogliste, internetadresser samt fakta om 13 sjællandske byer og stikordsregister. Bogen kan bruges af børn fra 12 år til opgaveskrivning eller som forberedelse til besøg i området. Forside og bagsidetekst er dækkende for indholdet.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 40 (2003)

af

af

Kaare Øster

Årg. 120, nr. 40 (2003)


Geografisk orientering

Årg. 33, nr. 6 (2003)

af

af

Kristian Graversgaard

Årg. 33, nr. 6 (2003)