Bøger / skønlitteratur / roman

Sisimka


Beskrivelse


Kunstnerisk science fiction roman som i eksperimenterende form bl.a. beskriver livet i Kolonien, hvor præsidentens datter Sisimka lever sammen med den udstødte gruppe De Fregnede.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. jan. 2016

af

af

Michael Linde Larsen

d. 11. jan. 2016

I Sisimka møder læseren en mystisk og fantasifuld verden, hvor elementer fra fortid og nutid flettes sammen. Til læsere med lyst til en science fiction roman, som eksperimenter med genren.

Personen A har problemer med plasmaet i lejlighedens gulv. Personen D arbejder med spejlinger. Der er også den udstødte gruppe De fregnede, naboen og ikke mindst Sisimka. Hun betragter sig selv som dronningedatter, og er et slags omdrejningspunkt for en labyrintisk science fiction fortælling. Forfatteren har tidligere udgivet fotobogen Alle er kommet og er anerkendt kunstner indenfor design, musik og fotografi. Bogen udkommer i første omgang som en antikvarisk paperback. Ifølge forlaget "som en materialisering af sci-fi genrens blik for fremtiden.".

Det er en handling, som snor sig på kryds og tværs i mere eller mindre gennemskuelige mønstre. Sigrun Guldbrandsdottir har sin egen fantasifulde stil og afprøver grænser i science-fiction genren. I nogle passager føler man, der er styr på handlingen. I andre afsnit bliver man kastet rundt i det eventyrlige univers. Det kræver sin læser, og nogle vil falde af, andre vil lade sig føre med og glædes over den anderledes fortælling.

Der er elementer fra både Svend Åge Madsen og Josefine Klougart i bogens insisteren på, at gå på opdagelse i såvel handling som sprog.


Information

d. 18. apr. 2016

af

af

Lone Nikolajsen

d. 18. apr. 2016