Bøger / skønlitteratur / noveller

Sexdronning : noveller


Beskrivelse


Noveller. Sarkastiske, humoristiske og fandenivoldske erotiske historier om kvinder og mænd, om misforståede situationer og følelsesmæssig famlen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. aug. 2008

af

af

Anny Skov Madsen

d. 21. aug. 2008

Erotiske noveller om begær og sex med både mænd og kvinder kan læses af de nysgerrige. Men både formen og indholdet af novellerne er af mere søgende karakter, og derfor vil de primært henvende sig til de, der følger med i og holder af ny dansk litteratur.

I otte noveller undersøger et jeg sex og begær mellem mænd og kvinder og lesbiske. To af novellerne skiller sig ud ved at være af mere politisk karakter. "Til de sultne afrikanere" er madopskrifter, hvor de fleste ingredienser kan udelades. I "Det offentlige" afdækkes møder med behandlere, og paradokserne lyser frem. I "Dansk Camping Union" holder en lille familie ferie ved Silkeborg Sø, men pludselig vil manden hellere til Sverige. En fin novelle om de små dramaer. Resten af novellerne er stærkt erotiske med narcissistiske jeg'er, der afsøger lyst, begær og sex. I den længste novelle "Cecilie" er to lesbiske på ferie på Kreta. Her er mange spil i gang. De mindre noveller afsluttes med et jeg, der husker situationer og stemninger. Novellerne er skrevet med stort sprogligt talent af en ung debutant og formidler de komplekse følelser med rå energi og mod.

Der er mange talentfulde debutanter på vej i denne sæson. Forfatteren minder mig mest om en tidlig Naja Maria Aidt.

De frække, talentfuldt skrevne noveller kortlægger begær og lyst og sætter nye farver på de komplekse følelser i kærlighedsforhold.


Sentura [online]

d. 25. sep. 2008

af

af

Christian Bonde Korsgaard

d. 25. sep. 2008


Weekendavisen

d. 26. sep. 2008

af

af

Leonora Christina Skov

d. 26. sep. 2008


Berlingske tidende

d. 3. okt. 2008

af

af

Nanna Goul

d. 3. okt. 2008


Information

d. 4. sep. 2008

af

af

Erik Skyum-Nielsen

d. 4. sep. 2008


Standart

Årg. 23, nr. 1 (2009)

af

af

Dag Heede

Årg. 23, nr. 1 (2009)