Gå til indholdSeth : en krigermunk bag tremmer


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

203 sider: ill.

Udgivet

2014

genre/form

biografierOriginaludgave

2014


Beskrivelse


Om livstidsfangen Seth Sethsen (f. 1955), der siden 1985 har siddet fængslet for drabet på en taxachauffør. Om hans opvækst i Albertslund, ungdommen med stoffer og kriminalitet og om livet i fængslet


Anmeldelser (1)


17. nov. 2014

I et veloplagt sprog oprulles historien om livstidsfangen Seth Sethsen. Det letlæste bog kan læses af alle der interesserer sig for personer på kanten af samfundet, men kan også bruges af folk med interesse for strafudmåling eller behandlingssystemet.

I en blanding af interviews med hovedpersonen samt forskellige kilder, fortælles historien om en af landets længst afsonende fanger, som i 1985 fik en livstidsdom for et brutalt mord på en taxichauffør. Vi hører om opvæksten i Albertslund, den vilde ungdom med stoffer og kriminalitet, og naturligvis de mange år i fængsel hvor Seth foruden en fin kunstnerisk sans, har opbygget en stor aversion mod frimurerne. Desuden reflekteres der over begrebet straf og rimeligheden i at have siddet i fængsel i så mange år.

Interessant og velskrevet bog, som også fungerer som debatoplæg om livstidsstraf. Den er let at læse, og indeholder mange anekdoter fra fængselslivet, men desværre fylder Seths udtalelser om Velikovsky og frimurerne lidt vel rigeligt. Man fornemmer at forfatteren og Sethsen har været uenige om hvilket fokus bogen skulle have, og det ødelægger desværre lidt af bogens generelle positive udtryk.

Eneste bog om Seth, men tematisk er der mindelser om Palle Sørensen - politimorder


Eneste bog om Seth, men tematisk er der mindelser om Palle Sørensen - politimorder.

Lektørudtalelse

Af

Steffen Gordon Nielsen


Informationer og udgaver

Ebog

2017

Lydbog (net)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Bog

2014