Gå til indholdSeriemorderen John Christie fra Rillington Place


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

242 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Uhyggelig true crime, som skildrer sagen om den engelske seriemorder John Christie, der begik mindst seks mord i sit rækkehus i London. Guf for dem, som er til autentiske kriminalsager


Anmeldelser (1)


26. nov. 2021

Uhyggelig true crime, som skildrer sagen om den engelske seriemorder John Christie, der begik mindst seks mord i sit rækkehus i London. Guf for dem, som er til autentiske kriminalsager.

John Christies rækkehus Rillington Place beskrives i bogen således: "Ualmindeligt trist og deprimerende, bygget af fængselsgrå sten …". Rækkehuset ligger i den fattige London-bydel Notting Hill, der også kaldes "Notting Hell". Det er her i sit køkken, at John Christie kvæler og gasser mindst seks mennesker i perioden mellem 1943 og 1953. Men der bliver begået otte mord i rækkehuset. Timothy Evans, som bor på anden sal, bliver i 1950 dømt og henrettet for mordet på sin datter. Er det justitsmord og er den virkelige morder den senere dømte seriemorder John Christie? Bogen er i seks kronologiske dele, som fortæller historien om John Christies barndom og opvækst og om hans liv før og efter, han bliver seriemorder. Her er overskrifter som: "Christies liv før Rillington Place (1899-1937)", "Hvem kvalte Beryl og Geraldine Evans?", "Christie går amok (1950-1953)" og "Christies sidste tid (1953). John Christie blev hængt i 1953. Henrik Fibæk Jensen er cand.mag. i dansk, historie og filosofi.

Velskrevet og spændende bog om en grusom seriemorder, og om de oplevelser i barndommen og opvæksten, som måske fik ham til at at myrde løs.

Første danske bog alene om John Christie. Han er dog også beskrevet i Autentiske krimisagerAutentiske krimisager. Bind 2


Første danske bog alene om John Christie. Han er dog også beskrevet i Autentiske krimisager.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby


Informationer og udgaver

Bog

2021

Ebog

2021