Bøger / faglitteratur / biografier

Selvrealiseret frelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fortælling om Johannes Sløk (1916-2001) som menneske og tænker set i relation til sin egen og menneskets frelse. De 2 første dele er med udgangspunkt i Sløks eget forfatterskab med referencer til bl.a. Kierkegaard. Tredje del omhandler, hvor selvrealiseringskulturen efter forfatterens mening har taget overhånd.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. jan. 2013

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 18. jan. 2013

Udover religions- og filosofistuderende og forskere har bogen også appel til folk, der beskæftiger sig med aktuelt samfunds-, menneske- og kultursyn.

Johannes Sløk var en fremtrædende person både som filosof, teolog, idehistoriker mv. Nærværende bog kan karakteriseres som en velskrevet religionsfilosofisk fortælling om Sløk som menneske og tænker set i relation til sin egen og menneskets frelse. Forfatteren er cand.theol. og BA i religionsvidenskab og ansat som ph.d.-studerende på Søren Kierkegaard Forskningscenter. Fuld af beundring og med kritisk distance skriver han i tre dele om Sløk, hans liv og frelserlære. De 2 første med udgangspunkt i Sløks eget forfatterskab med referencer til bl.a. Kierkegaard, Nietzsche og Wittgenstein. Tredje del omhandler, hvad vi kan bruge Sløk til i dag, hvor selvrealiseringskulturen efter forfatterens mening har taget overhånd.

Der findes en del litteratur om Sløk og hans religionsfilosofi. Senest Løgstrup og Sløk, 2011 og antologien Mig og evigheden, 2007. Biskop Kjeld Holm har desuden skrevet biografien Mennesket er en misforståelse, 2007. Nærværende føjer nye dimensioner til forståelsen af Sløk og hans tænkning.

Et kritisk/kærligt religionsfilosofisk opgør med Johannes Sløk og hans tænkning og mulighederne for at udnytte hans tanker i dag, hvor jeg/mig-kulturen vinder frem.


Jyllands-posten

d. 20. feb. 2013

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 20. feb. 2013


Kristeligt dagblad

d. 6. feb. 2013

af

af

Sørine Gotfredsen

d. 6. feb. 2013


Dansk kirketidende

Årg. 165, nr. 4 (2013)

af

af

Jørgen Demant

Årg. 165, nr. 4 (2013)