Gå til indholdSchlüters politiske testamente : ikke så konservativ, så det gør noget


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

285 sider: ill.

Udgivet

2019


Beskrivelse


af John Wagner.

Tidligere statsminister Poul Schlüter (f. 1929) gør status over sine år som konservativ og fortæller om sin politiske karriere - fra ungdomstiden til han slutter sit virke som aktiv konservativ politiker og med fokus på sin tid som statsminister


Anmeldelser (7)


26. feb. 2019

Poul Schlüter beskrives som politiker for Det konservative folkeparti, men også som menneske og er interessant læsning for de mange politisk interesserede læsere på tværs af partifarve.

Poul Schlüters politiske karriere - fra ungdomstiden til han slutter sit virke som aktiv konservativ politiker, med fokus på hans tid som statsminister (1982-1993). Det er en interviewbog om, hvordan hovedpersonen selv oplevede mange af de skelsættende begivenheder, som fx Tamilsagen, firkløverregeringens dannelse og EF afstemningen i 1986. Den omhandler også det politiske liv på Christiansborg, samarbejdet med andre politikere og partier og Schlüters tanker om, hvordan man laver realpolitik, når man har regeringsmagten.

En velskrevet bog, der kommer godt omkring politikeren og mennesket Poul Schlüter. Det er Schlüters personlige beskrivelser af de svære begivenheder i datiden som fx Tamilsagen, der gør bogen interessant, men især også om de mange venskaber på tværs af partiskel og Pouls vision om at være "Hele Danmarks statsminister". Man er klogere på de politiske processer i samtiden og især på Poul Schlüter, når man har læst bogen.

Der er skrevet flere bøger om Poul Schlüter bl.a. selvbiografien Sikken et liv


Schlüters Danmark


En sikker borgerlig stemme


og den mere politisk vinklede Schlüters Danmark. Derudover vil det være relevant at læse mere om Det konservative folkepartis historier fx En sikker borgerlig stemmeDer er skrevet flere bøger om Poul Schlüter bl.a. selvbiografien Sikken et liv og den mere politisk vinklede . Derudover vil det være relevant at læse mere om Det konservative folkepartis historier fx En sikker borgerlig stemmeDer er skrevet flere bøger om Poul Schlüter bl.a. selvbiografien Sikken et liv og den mere politisk vinklede Schlüters Danmark. Derudover vil det være relevant at læse mere om Det konservative folkepartis historier fx Der er skrevet flere bøger om Poul Schlüter bl.a. selvbiografien Sikken et liv og den mere politisk vinklede Schlüters Danmark. Derudover vil det være relevant at læse mere om Det konservative folkepartis historier fx En sikker borgerlig stemme.

Lektørudtalelse

Af

Anette Brinkløv Liebmann

Politiken

Af

Poul Aarøe Pedersen

d. 20. mar. 2019

Berlingske tidende

Af

Mikkel Andersson

d. 19. mar. 2019

Kristeligt dagblad

Af

Tim Knudsen (f. 1945)

d. 19. mar. 2019

Mandag morgen

Af

Lisbeth Knudsen (f. 1953-06-07)

2019, nr. 10

Information

Af

David Rehling

d. 19. mar. 2019

Journalisten

Af

Johs Lynge

2019, nr. 5


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

Lydbog (net)

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019