Bøger / danske viser

Scala


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. nov. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. nov. 2012

Relativ smal målgruppe af læsere, der interesserer sig for den dansk revyhistorie. Måske vil de ledsagende cd'er hjælpe i formidlingen. Kan bruges til en opgave om dansk revyhistorie fra og med gymnasieniveau.

Revyhistorisk bog om Scala-Revyen, der er et dansk kulturfænomen med et relativt kort liv fra 1912-30. Revyen hørte hjemme på Scala Teatret på Vesterbrogade i København. Og navne som Liva Weel, Arne Weel, Carl Alstrup og Marguerite Viby bringer stadig mindelse om en for længst svunden tid. Forfatteren Michael Eigtved (f. 1964) er cand.mag. og ph.d., og lektor i teater- og performancestudier på Københavns Universitet. Bogen starter med en kort, men nyttig prolog, der introducerer fænomenet kulturelt og tidsmæssigt. Herefter følger 5 temaafsnit med overskrifterne "København bliver storby - Scala bliver til", "Fænomenet, fascinationen og forretningen Scala, "Det mondæne og den urbane", "Den moderne kvinde og moralen" og "Den moderne mand og samlivet". Bogen er ledsaget af 2 cd'er med udvalgte sange fra Scala-revyen 1912-1930, bagest i bogen er en gennemgang af musikken på de ledsagende cd'er.

Om revyhistorie findes i 3 bind af Emil Marott Dansk revy og fx Politikens revyhistorie. Der er også flere biografier om personligheder indenfor revyen fx Carl Alstrup - manden på risten af Jesper Tveden og Marguerite Viby : det var sjovt at være til af Ebbe Mørk.

Guf for en relativt smal interesseret målgruppe. Mest relevant på de største biblioteker.


Berlingske tidende

d. 10. dec. 2012

af

af

Jakob Steen Olsen

d. 10. dec. 2012


Politiken

d. 3. jan. 2013

af

af

Henrik Vesterberg

d. 3. jan. 2013