Gå til indholdSankt Psyko : spændingsroman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

402 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

spændingOriginaludgave

2012


Beskrivelse


Pædagogen Jan Hauger får arbejde i en børnehave, der er tilknyttet en retspsykiatrisk sikringsanstalt for afvigende forbrydere. Jan har sine egne motiver til at søge jobbet, men opdager snart, at han ikke er den eneste, der bærer på dybe hemmeligheder


Anmeldelser (3)


14. mar. 2012

Svenske Theorins nye bog henvender sig ikke kun til de krimilæsere, der har nydt hans fremragende Ølands serie. Også de, der er til mere krybende sager, vil falde for den særlige stemning, han skaber omkring den gamle slidte retspsykiatriske sikringsafdeling, Sankt Patricia.

Jan er en stille pædagog, der har vænnet sig til ensomheden. Han søger et vikariat i en specialbørnehave der ligger i forbindelse med en institution, hvor landets værste forbrydere er indsat. Stedet emmer af tavshed, ensomme skæbner og halvkvædede viser. Men Jan er også selv en mand med hemmeligheder. Og måske er det slet ikke et tilfælde, at han søgte job netop på Sankt Psyko, som stedet kaldes i folkemunde. Theorin er blevet voldsomt og berettiget rost for sin årstidsserie fra Øland, men viser med denne selvstændige udgivelse, at talentet og ambitionerne rækker længere. Sankt Psyko er en velskrevet og velkontrolleret, dunkel thriller, hvor virkemidlerne er doseret så tilpas, at den rammer en indre uro, skabt af det, vi (personerne og læserne) ikke får at vide mere end ved udpenslet rædsel.

Forfatteren skriver her på højde med sine Ølands-krimier: Skumringstimen, Natstorm og Blodlag, men den har en lidt bredere målgruppe som strækker over mod mere gotisk orienterede fans af thrillere.

Fremragende og stemningsfuld thriller der foregår i og omkring en gammel psykiatrisk sikringsanstalt, hvor landets værste forbrydere omgives af personale med helt egne hemmeligheder.

Lektørudtalelse

Af

Jørgen Bartholdy

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2012-04-16

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 14. apr. 2012


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2015

Bog

2012

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2014

Lydbog (net)

2012

Ebog

2020

Ebog

2012

Lydbog (cd)

2012

Lydbog (cd-mp3)

2012