Gå til indholdSangfuglen : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Mænd er forbudt og jaget vildt i kvindernes by, hvor Jakoba vokser op, forklædt som pige. Jakoba har en gudsbenådet sangstemme, der måske kan redde ham. Men er han villig til at opgive manden i sig og blive en sangfugl?


Anmeldelser (3)


23. apr. 2015

Mænd er forbudt og jaget vildt i kvindernes by, hvor Jakoba vokser op, forklædt som pige. Han har en gudsbenådet sangstemme, der måske kan redde ham. Men er han villig til at opgive manden i sig og blive en sangfugl? Postapokalyptisk roman, der med en snert af fantasy henvender sig til både unge og voksne læsere.

I kvindernes samfund lever mændene som primitive vilddyr i skoven med undtagelse af de få, der arbejder som avlsdyr på bordellet og de, der som Jakoba, lever forklædt blandt kvinderne. Da Jakoba kommer i puberteten, og kroppen begynder at ændre sig, bliver det sværere og sværere for ham at skjule sin identitet. Han forelsker sig dybt i tjenestepigen Tikva og mærker følelser, der hidtil er ukendte for ham. Den prisvindende norske forfatter nåede at udgive 4 romaner, inden han døde i 2014, 40 år gammel, som følge af en hjernesvulst. "Sangfuglen", der blev Leikvolls sidste roman, er den første i forfatterskabet, der er oversat til dansk.

En lavmælt og original postapokalyptisk roman, der konstant balancerer på kanten af det menneskeligt smukke og grumme. Romanen er velskrevet, dragende og berører nogle interessante tematikker, der er med til at give den en dybde, der sætter sig spor i læseren. Kan varmt anbefales.

Romanen leder tankerne hen på klassikeren 1984


2060


i beskrivelsen af det totalitære samfund. I 2060 foregår romanen ligeledes i et samfund, hvor kvinderne har taget magtenRomanen leder tankerne hen på klassikeren 1984 i beskrivelsen af det totalitære samfund. I foregår romanen ligeledes i et samfund, hvor kvinderne har taget magtenRomanen leder tankerne hen på klassikeren 1984 i beskrivelsen af det totalitære samfund. I 2060 foregår romanen ligeledes i et samfund, hvor kvinderne har taget magten.

Lektørudtalelse

Af

Marion Tirsgaard

Berlingske tidende

Af

Jeppe K. Christensen

d. 25. jul. 2015

Fagbladet folkeskolen [online]

Af

Carl Christian Rasmussen

2015-06-25


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2016

Lydbog (net)

2015

Ebog

2017

Bog

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015