Bøger / skønlitteratur / roman

Sandhed med modifikationer : første, selvstændige fortælling om Kouplan


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
238 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, krimi
Originaludgave
2015

Beskrivelse


Krimi. Kouplan er illegal iransk flygtning og privatdetektiv. Han bliver kontaktet af Pernille, hvis 6-årige datter er forsvundet. Opklaringsarbejdet bringer ham i kontakt med Stockholms underverden, men det er som om alle spor ender blindt, og snart må Kouplan overveje hvad der er sandt og hvad der er falskt.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. mar. 2017

af

af

Christine Christensen

d. 22. mar. 2017

Hvor længe kan man holde sig illegalt skjult i Sverige, når man arbejder som privatdetektiv? Debutroman til læsere af krimier med hovedvægt på opklaringsarbejdet og de personlige relationer.

Kouplan er 25 år, iransk flygtning på illegalt ophold i Stockholm og privatdetektiv. En dag bliver han kontaktet af Pernille, hvis 6-årige datter, Julia, er forsvundet på en tur til byen. Kouplan undrer sig over at Pernille ikke har kontaktet politiet, men han har brug for pengene, og selvom der er dele af Pernilles forklaring der virker mærkelig, tager han sagen. Opklaringsarbejdet bringer ham i kontakt med dele af Stockholms underverden, men det er som om sporene hele tiden ender blindt, og snart må Kouplan overveje om der kan være andre faktorer i spil.

Letlæselig krimi med et fint sanseligt sprog og gode beskrivelser af det svenske hverdagsliv set gennem en illegal indvandrers øjne. Plottet er enkelt og lidt forudsigeligt, uden den store dramatik - det er helt klart de troværdige personkarakteristikker og den utraditionelle hovedperson, der alligevel gør bogen til en god læseoplevelse. Bogen er første del i en serie.

Mørkt er mit hjerte har også et fint sprog, en anderledes opdager og gode blik for detaljer. Den er dog noget mere dyster end denne bogs næsten feel-good-agtige stemning.