Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Sanatoriet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

265 sider

Udgivet

2020

Genre og formroman, historiske romaner, romaner
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Fire selvmord har rystet nervesanatoriet, Sølund og de ansætter derfor psykoanalytiker Hannah Neumann for at få styr på kvindeafdelingen. Men Hannah har svært ved at opnå resultater og kort tid efter drukner endnu en kvinde


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. aug. 2020

af

af

Christine Christensen

d. 7. aug. 2020

Fire selvmord har rystet nervesanatoriet, Sølund og de ansætter derfor psykoanalytiker Hannah Neumann for at få styr på kvindeafdelingen. Men Hannah har svært ved at opnå resultater og kort tid efter drukner endnu en kvinde. For læsere, der holder af spænding, historie og gode kvindeskildringer.

Psykoanalytiker, Hannah Neumann ansættes som ny læge på sindssygehospitalet, Sølund i 1928. Hannah kommer fra en spændende stilling i Wien, hvor hun har været en del af kredsen omkring Sigmund Freud. Hannah er på mange måder en fremmed fugl og hun møder en på flere måder beslægtet sjæl i den unge sygeplejerske, Dagmar. De to kvinder indleder både et arbejdsfællesskab og et kærlighedsforhold, men det er svært for alvor at udrette noget på den mandsdominerede og stærkt hierarkiske arbejdsplads. Hannah og Dagmar forsøger desperate at stoppe de mange selvmord, der har præget hospitalet, men det er først da de får hjælp fra uventet kant, at de mystiske hændelser får mere fast form.

Velskrevet og gribende roman med troværdige karakterer og en fængende fortælling med en blanding af historisk kærlighedshistorie og en række krimielementer. Det er en historie om de store følelser; kærlighed og sorg, ondskab og ligegyldighed, men også om de dagligdags begivenheder og behandlinger på et sindssygehospital anno slut tyverne. Kan også bruges til læsekredse.

I Den der serforegår en stor del af fortællingen også på et sindssygehospital.


Ugeskrift for læger [online]

d. 8. mar. 2021

af

af

Anne Lindhardt (f. 1946-04-10)

d. 8. mar. 2021


litteratursiden.dk

d. 22. sep. 2020

af

af

Karina Høyer

d. 22. sep. 2020

En historisk roman om magt, kvindekamp og kærlighed. Anne Sophie Lunding-Sørensen maler endnu engang nogle vidunderlige portrætter af kvinder, der stikker en smule ud. I 1929 ankommer psykiater Hannah...


Litteratursiden.dk [online]

d. 22. sep. 2020

af

af

Karina Høyer

d. 22. sep. 2020


Berlingske tidende

d. 30. sep. 2020

af

af

Merete Reinholdt

d. 30. sep. 2020Informationer og udgaver

2020

Bog

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Politiken, 1. udgave

2020

Ebog

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Politiken, 1. e-bogsudgave

2020

Lydbog (net)

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Politiken

2020

Lydbog (cd-mp3)

mp3

Politiken