Gå til indholdSamtaler om livet med John F. Kennedy


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Interview med Jacqueline Onassis .

I 1964 lavede Jacqueline Kennedy (1929-1994) 7 interviewsamtaler, der blev båndede, men først frigivet i 2011. Heri fortæller hun om livet med John F. Kennedy, om præsidentperioden og om livet i Det Hvide Hus. Det bliver en samtidig en åbenhjertig beskrivelse af tidens statsledere og og en inside beskrivelse af en den kolde krigs klimaks: Cubakrisen.


Anmeldelser (2)


8. okt. 2012

Til interesserede i amerikansk politik, John F. Kennedy og hans kone Jaqueline Kennedy (senere Onassis). En samtalebog hvor Jaqueline Kennedy taler om sit liv med John F. Kennedy.

Livet med John Fitzgerald Kennedy (1917-1963) var ikke altid en dans på roser. Når man er gift med verdens mægtigste mand, må man indordne sig og forholde sig diplomatisk til alle de mange mennesker, der kommer i det Hvide hus. Fire måneder efter mordet på hendes mand brydes tavsheden, og Jaqueline sætter sig sammen med historikeren Arthur Schlesinger jr. for at optage de samtaler, der danner grundlag for denne bog. Over syv samtaler vendes alverdens emner, og der kommenteres på forskellige historiske personer fra JFK's embedsperiode. Hun udtaler sig bl.a. bramfrit om personer som fx Martin Luther King og Charles de Gaulle. Oprindeligt var optagelserne klausulerede til først at måtte offentliggøres 50 år efter. Men accept fra datteren Caroline Kennedy har muliggjort, at dette kunne ske tidligere. Bogen fordrer en del kendskab til amerikansk politik og amerikansk kultur, på trods af, der er et omfattende noteapperat til de enkelte samtaler. Bogen er rigt illustreret med billeder fra livet i det hvide hus. Indeholder register hvor man kan se hvor berømte personer, steder og begivenheder er nævnt.

Af andre nyere bøger om John F. Kennedy på dansk findes: Kennedy-brødrene fra 2011 og Et ufuldendt liv fra 2007.

En god, meget detaljeret, bog om John F. Kennedy og hans kone Jaqueline.

Lektørudtalelse

Af

Allan Thomsen Volhøj

Jyllands-posten

Af

Katrine Sommer Boysen

d. 5. dec. 2012


Informationer og udgaver

Ebog

2013

Bog

2012