Bøger / faglitteratur / vejledninger

Sæt dit rod på plads : og brug din tid på det, som giver værdi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
239 sider
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
vejledninger

Beskrivelse


Gode råd til at få ryddet op, sorteret og prioriteret. Hovedvægte er lagt på boligen, men også råd i forhold til bilen, tasken og kalenderen. Præsentation af fem forskellige typer: Ordensgeneralen, det naturlige ordensmenneske, det tillærte ordensmenneske, samleren og rodehovedet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2013

af

af

Conni Boll Christensen

d. 17. jan. 2013

Praktisk håndbog til folk, der har brug for gode råd til at få ryddet op i rodebunkerne og derved få mere tid og overskud til at nyde livet.

Rod er alt det, der ikke opfylder en funktion og irriterer mere, end det gavner og som ikke gør dig lykkelig. Forfatterne kommer med gode råd til at få ryddet op, sorteret og prioriteret i huset, i bilen og i kalenderen. Mennesker er forskellige; også når det kommer til tærsklen overfor rod og orden. Derfor præsenterer forfatterne en test, hvor du kan finde ud af, hvilken type rodehoved du er. Enten ordensgeneralen, det naturlige ordensmenneske, det tillærte ordensmenneske, samleren eller blot et rodehoved. Bogen indeholder forskellige metoder til at holde orden, fine opsummeringer, plads til egne notater og gode råd fra erfarne folk som modeguruen Eva Kruse, der giver garderoberåd, madøret Rasmus Holm Lauridsen kommer med et bud på bredt anvendelige madvarer, og den københavnske borgmester Ayfer Baykal fortæller, hvordan hun styrer sin kalender, så der også er plads til en LPS-note (ligge på sofaen).

I 2012 kom en noget lignende bog Farvel rod - hej frihed : kom rodet til livs, derudover er der tidligere udkommet bøger om oprydning efter feng shui-principperne.

Konkrete og håndfaste anvisninger til ordensmetoder, der kan gøre både livet og hverdagen mere overskuelig for forskellige typer af rodehoveder. Bogen er letlæst og et fint supplement til andre bøger om oprydning.