Bøger / faglitteratur til børn / undervisnings-materiale

Sære skabninger


Beskrivelse


Om dyr på grænsen til virkeligheden. Fabeldyr og virkelige uhyrer, drager og dinosaurer, havfruer og vildmænd, dræberbier, syngende hunde og andre mystiske væsener.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Susanne Thøfner

d. 18. dec. 2018

Forf. genfortæller adskillige beretninger om mystiske væsner verden over. Nogle af dem kan afsløres som fup, nogle har en naturlig forklaring - og nogle er måske baseret på dyr, somvidenskaben ikke har opdaget endnu? Loch Ness-uhyret og den afskyelige snemand omtales kun i forbifarten, da de er så udførligt omtalt andetsteds; i stedet koncentrerer forf. sig om mindre kendteemner. Bogen er 7. og sidste bind i forf.s velkendte serie, der startede med Mystik og magi (1988). Den har samme fremtræden som seriens øvrige bind med et farvestrålende, appetitvækkendeforsidebillede og tydelig tospaltet tekst, der brydes af mange s/h fotos og tegninger. Det fascinerende emne behandles både sobert og spændende i et flydende sprog, og bogen er fuldt på højde medseriens øvrige bind og vil bestemt blive lige så populær. Med de mange mindre kendte beretninger er bogen et godt supplement til de øvrige bøger om emnet, og den henvender sig til børne- ogungdomsafdelingernes lånere fra ca. 13 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Erik Boas Pedersen (skole)

d. 18. dec. 2018

I dette 7. bind i Mystik-serien beskæftiger Jens Laigaard sig med sære skabninger, omgærdet med mystik, eksistenser på grænsen mellem virkeligheden og fantasien. Hvad er virkeligheden ogsandheden bag alle myterne om drager, fabeldyr, havfruer, dræberbier, flyvende katte, syngende hunde og andre højst mystiske væsener? Det er de spørgsmål bogen forsøger at besvare. Forfatterenbeskriver og behandler tilfældene med den blanding af nysgerrighed og sund fornuft, han selv anfører, som forudsætningen for spændende opdagelser. En beskrivelse af fænomenet, forskelligeoplevelser omkring det, forskernes teorier og endelig en plausibel forklaring er forløbet i de enkelte tilfælde, overskueligt, lettilgængeligt, kortfattet og gennemillustreret med s/h fotos ogsamtidige tegninger. Bogen er nok for overfladisk og tilfældene lidt for obskure til at finde anvendelse i en undervisningssituation, som forfatteren selv anfører i forordet. Her vil andre bøger omtilsvarende emner, eksempelvisMysteriet om ...-bøgerne, gøre mere fyldest, som lyst- og fritidslæsning vil bogen appellere bredt, som de øvrige bøger i serien, fra ca. 4. klasse.


Folkeskolen

Årg. 111, nr. 50/52 (1994)

af

af

Annette Westrup

Årg. 111, nr. 50/52 (1994)