Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Runemagikeren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
288 sider
Udgivet
2015
Ophav
Genre og form
roman, fantasy
Målgruppe

For 12-16-årige

Originaludgave
2015

Beskrivelse


Fantasy. Den unge pige, Fréa er kommet til gudernes verden, Asgård for at blive oplært som valkyrie. Hun finder nu ud af, at hun har naturlige evner for at beherske runernes magi.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 1. sep. 2015

Her er den spændende fortsættelse til fantasyromanen om den nordiske gudeverden, "Sanddrømmeren". Alle 12-16-årige, der interesserer sig for nordisk mytologi og fantasy, må læse denne serie.

Fréa befinder sig i gudernes verden, Asgård, for at blive oplært som valkyrie. Hun er sanddrømmer og kan se fremtiden i drømme. Vølven Groa finder ud af, at Fréa kan beherske runernes magi. Fréas forlovede, den mystiske Magne er ikke den eneste, der er forelsket i hende. Også Asbjørn er forelsket i hende, og der opstår konfrontationer mellem de to rivaler. I Asgård, er der en magtkamp i gang mellem Odin og Nord. Her spiller Midgårdsormen en væsentlig rolle. Der foregår nu onde ting i gudernes verden, og bl.a. Yduns helsebringende æbler bliver forgiftet. Magne kommer under mistanke og lægges for had i Asgård.

Det er en virkelig spændende og velskrevet bog, og den er endnu bedre end seriens første bog. Livet og intrigerne i Valhal er skildret flot og nuanceret, og personer træder rigtigt i karakter. Her er spænding, mystik og overraskelser for alle pengene. Forfatterens frodige, fabulerende fortællekunst formidler til fulde forventningerne fra forrige fortælling. Man ser her, hvilken uudtømmelig kilde den nordiske mytologi er for moderne ungdomslitteratur. Slutningen tyder på en fortsættelse. Den ventes med spænding.

Her skal anbefales fantasyserierne "Magiens cirkel" og "Cirklen åbnes" af Tamora Pierce. De handler også om unge piger med magiske talenter.


Weekendavisen

d. 16. okt. 2015

af

af

Emil Blichfeldt, Helena Blichfeldt

d. 16. okt. 2015