Bøger / faglitteratur

Runekunsten : mystik og spådom


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Runeskriftens betydning som redskab for mystik og spådom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. juli 2020

af

af

Martin Minka Jensen

d. 21. juli 2020

Illustreret bog om runeskriftens betydning som redskab for mystik og spådom. For interesserede i runer, asetro og/eller semiotik og åndelighed.

Bogen omhandler runealfabetet kaldet den ældre futhark, ét af mange forskellige runealfabeter. Forfatteren skriver først om runeskriftens oprindelse, den nordiske vikingekultur og vikingernes tros- og verdensopfattelse. Derefter beskrives konceptet og betydningen bag runekast, en form for spådomsmetode, der kan tjene som åndeligt orakel. Hver enkel af det omtalte runealfabets 25 runer bliver beskrevet. Den enkelte runes betydning, symbolik og spådomstolkning fremstilles. Derudover præsenteres det, der kaldes for binderuner, hvor flere forskellige runer sættes sammen, så de udgør en særlig symbolsk tolkning. Noget der fx i dag ses som tatoveringer.

Giver en fin lille indføring i runeskriftens historie, betydning og symbolske værdi. Runealfabetets som orakel, her beskrevet som runekast, kan enten henvende sig til interesserede i asetro, eller dem der er interesserede i spåning, fx med tarotkort. Dem, der udelukkende er interesseret i en mere historisk vinkel, vil muligvis blive skuffet.

Lignende værker er fx RunedigteFra runer til skærmtekstDen lille spådomsbogDanmarks runesten, Fra runer til skærmtekst og Den lille spådomsbog. Et mere overordnet faghistorisk værk om runer, er Danmarks runestenLignende værker er fx Runedigte, og Den lille spådomsbog. Et mere overordnet faghistorisk værk om runer, er Danmarks runestenLignende værker er fx Runedigte, Fra runer til skærmtekst og . Et mere overordnet faghistorisk værk om runer, er Danmarks runestenLignende værker er fx Runedigte, Fra runer til skærmtekst og Den lille spådomsbog. Et mere overordnet faghistorisk værk om runer, er .