Bøger / faglitteratur / fotografier

Rundt om Grønland : fotografier og fortællinger


Beskrivelse


Fotografier fra hele Grønland fra nord til syd og øst til vest, natur såvel som byer og mennesker.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juli 2009

af

af

Jette Landberg

d. 14. juli 2009

For grønlandselskere, folk med hang til rejseeventyr, fotoelskere og kajakroere. Bog og medfølgende dvd skal primært læses eller rettere ses for at komme i stemning før under eller efter en grønlandsrejse eller drømmen om en sådan.

Forfatter og fotograf er arkitekt, polarforsker, eventyrer og kajakroer John Andersen og hans søn Ture, der har været på grønlandsture siden han brugte ble. Bogen viser hele Grønland fra nord til syd og øst til vest, natur såvel som byer og mennesker. På den ledsagende dvd kan man se bogens ca. 100 fotos samt 100 andre i et smukt slideshow ledsaget af musik af Tulla C. Wamberg, der har hentet inspiration i Grønland. Den lille kvadratiske bog er delt op i 3 afsnit: Vestgrønland, Østgrønland og Nordgrønland. De mange fotos er ofte taget under vanskelige forhold og med relativt primitivt udstyr. Alligevel er billederne utroligt smukke, og det er disse, der bærer bogen. De suppleres af tekster om de mange oplevelser forfatteren har haft alene og sammen med familien i flere generationer.

John Andersen har skrevet flere andre bøger fra Grønland, bl.a. 84° Nord, 2000 og Pakis og fjerne horisonter, 2002, han har desuden holdt utallige foredrag om Grønland og lavet en lang række udstillinger.

En fin lille bog, der skal bruges som en appetitvækker til Grønland sammen med det flotte slideshow på medfølgende dvd. Her er ikke tale om en egentlig rejseguide, men dejlige fotos ledsaget af små personlige historier fra de mange grønlandsrejser.